avatar Gijs GilisGijs Gilis    27 apr 2022, 10:36    0   

Herberg Bâton Rouge is een amicaal restaurant en bar met overnachtingsmogelijkheid. De horecaonderneming biedt functionele kamers en een parkeergarage voor motoren en fietsen. Het horecabedrijf is gelegen langs de N68 aan de rand van Vielsalm, een leuk en gezellig dorp in het hart van de Ardennen. Vanuit de herberg is het heerlijk motorrijden, want Vielsalm ligt vlakbij het drielandenpunt Luxemburg-Duitsland-België zodat gasten met gemak Luxemburg, de Eiffel en de Belgische Ardennen inrijden. Ook is het mogelijk om in de bosrijke omgeving prachtige wandeltochten te maken.

Voormalige distilleerderij

In 2002 werd de 200 jaar oude voormalige distilleerderij gekocht door de huidige uitbaters Ben en Hetty. Op dat moment was het pand totaal niet onderhouden maar voelde het wel aan als een thuis. De bedoeling was om het hele huis elk jaar deel per deel onder handen te nemen en op deze plaats een motorherberg te creëren met restaurant en overnachtingsmogelijkheden voor gasten. In 2003 opende Bâton Rouge haar deuren.

Verbouwingen

Inmiddels zijn de uitbaters alweer bijna 20 jaar verder en zijn ze terecht trots op wat er allemaal is bereikt; van een potkachel naar centrale verwarming, van een lekkend dak naar een geïsoleerd dak, van minikeuken tot professionele keuken, van geen privévertrek tot een appartement, van woonkamer tot bar/café/restaurant, van rommelplek naar veranda en ga zo maar door.

Overnachten

Het slaapgedeelte bevat 3 kamers met badkamer voor 2 à 4 personen en 4 slaapplekken met 2 à 4 slaapplaatsen. Bijna alle kamers bieden uitzicht op de natuurlijke tuin. In totaal is de horecaonderneming momenteel vergund voor 20 slaapplekken. Op zolder is het mogelijk om 8 extra slaapplaatsen te creëren. De uitbaters wonen in het pand in een gezellig appartement met 1 slaapkamer en aansluitend badkamer met bad en douche.

Horeca

In de herberg genieten gasten elke avond van een heerlijk dagmenu. Altijd anders, maar bereid met zoveel mogelijk streek-en seizoensproducten. Ook de geservereerde Belgische speciaalbieren worden door gasten sterk gewaardeerd. Gasten geven de horecaonderneming met al zijn faciliteiten gemiddeld 4,6/5 op Google Reviews, 4,8/5 op Facebook en 4/5 op Tripadvisor.

Overnamemogelijkheden

De bedrijfsvoering wordt gedaan onder de vorm van een SRL, dus de verkoop zal plaatsvinden door middel van over te nemen aandelen. De overnametransactie omvat de verkoop van alle aandelen. De onderneming beschikt over alle attesten en vergunningen om motorherberg Bâton Rouge met slaapgelegenheid uit te baten.

Algemene gegevens

Locatie: Rue de la Grotte 21, 6690 Vielsalm 

Grondoppervlakte: circa 2.700m² met 2 vijvers en een bron

Bebouwde oppervlakte: 265 m² 

Zonnepanelen (42°, monokristallen, 11,2 kW)

Parkeerplaats

Beschikbare exploitatie

1 kamer voor 2 personen met in badkamer douche, toilet en wastafel

2 kamers voor 4 personen met in badkamers douche, toilet en wastafel

3 slaapplekken voor 3x 2 personen met douche en toilet op de gang waarvan 2 met wastafel

1 slaapplek voor 1x 4 personen met douche en toilet op de gang

Ben’s Bar/restaurant & keuken

Meer dan 20 zitplaatsen

Industriële keuken

Veranda voor 24 zitplaatsen

Sterktes voor een overnemer

Laagdrempelige overname voor vastgoed, exploitatie en woonst

Gelegen op strategisch goede locatie met uitstekende uitvalsbasis voor motorrijders

Sterke naam in de motorwereld, goede reputatie, uniek product

Gemakkelijke toegang om 25 motorfietsen binnen te stallen

Vast en trouw cliënteel, goed track record door inkomsten uit verschillende bronnen zoals overnachting, goed eten en lekkere drank

Mogelijkheid tot wonen in appartement

Instapklaar met met vele faciliteiten

Vielsalm is een goedgezind toeristisch dorp en Batôn Rouge heeft goede relatie met de gemeente

Vakantie in eigen land is in opmars

Uitbreidingsmogelijkheden voor een overnemer

Mogelijkheid om het hele jaar te openen (ook in de winter)

Aanbouw mogelijk 

Aantal slaapplaatsen uit te breiden op zolder

Blokhutten in de tuin plaatsen

Info overname

TAKE OVER, Marco Aerts
+32 478 429543
info@takeoverservices.com