avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    29 aug 2022, 11:51    0   

Stel: je bent een negenvoudig wereldkampioen in de MotoGP. Wandel je dan door de paddock, als je even naar een persconferentie moet? Of zwaai je je been over je YZR-M1 voor die verplaatsing? Wel, neen en neen. Daarvoor heeft een recordkampioen uiteraard een eigen, volledig custom scootertje voor. De kampioen in kwestie heet Valentino Rossi, het scootertje in kwestie staat momenteel te koop. In koor: hebben!

Neen, je droomt niet. In tegenstelling tot de wel érg prijzige race-replica’s, moet dit 3 pk /3 Nm sterke werkpaard geen fortuin kosten. Het kleinood was volwaardig lid van het Yamaha MotoGP-fabrieksteam en hielp Rossi van zijn truck naar de pitstraat te rijden en omgekeerd. Rossi had destijds twee dergelijke scootertjes, waarvan er nu eentje te koop zal worden aangeboden.

Voor het goede doel

De veiling vindt plaats op de Historic Minardi Day, en voor het scootertje is een startprijs vastgelegd van 7.000 euro. Voor die centen krijg je ’t brommertje zelf, een officieel kentekenbewijs, verzekering, en bijbehorende nummerplaat. Belangrijk detail: Valentino Rossi heeft de kuip ook nog even gehandtekend. De uiteindelijke verkoopprijs valt af te wachten, al ligt een verdubbeling van de startprijs volgens experts binnen de mogelijkheden.