avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    11 apr 2022, 14:13    0   

Tijdens EICMA 2021 kondigde Honda al aan dat er een nieuwe Hornet zit aan te komen. Na een fikse winterslaap lijkt er opnieuw leven in de brouwerij te komen. Zopas is een nieuwe video opgedoken op Instagrame, waarin Honda’s Hornet opnieuw wordt aangekondigd.


De brom van de Horzel

Er zaten zoals gezegd een paar maanden tussen de aankondiging van de terugkomst en de teaservideo. Daarin komen we letterlijk niks meer te weten over de nieuwkomer in het 2022-gamma, al kunnen we ‘m wel even in actie horen. Wat op z’n minst doet vermoeden dat de lancering zelf niet veraf is.

Blasfemie?

Het hardnekkigste gerucht rond de Hornet is eentje dat op de slappe koord tussen logica en ketterij danst: de Hornet zou niet langer met de legendarische vier-in-lijn geleverd worden, wel met een twin in het vooronder. Misschien klinkt dat als blasfemie voor de adepten van de eerste generaties Hornets, maar de realiteit is dat vier cilinders tegenwoordig gewoon een dure optie zijn voor middenklasse motoren. De meeste Japanse concurrenten zijn al jaren overgeschakeld uit lichte en goedkoper te produceren en onderhouden twins. Honda lijkt eindelijk ook overstag te gaan voor die strategie. En hoewel ’t gokken blijft wat betreft de cilinderinhoud, weergalmt het in de catacomben dat ’t om een 750cc zou gaan. Al is het 1100-platform van de Africa Twin, NT1100 en de op stapel staande Hawk11 uiteraard ook een mogelijke piste. Al zal Honda dat ongetwijfeld snel wereldkundig maken.

Wij houden jullie uiteraard op de hoogte!