avatar MotornieuwsMotornieuws    28 mrt 2023, 14:54    0   

De Yamaha Ténéré bestaat 40 jaar. Deze mijlpaal viert Yamaha Motor Europe, branch Benelux met de Ténéré Travel Trophy. Tijdens dit unieke reisevenement krijgen 200 Yamaha Ténéré rijders de kans om in een unieke setting het avontuurlijke karakter bij henzelf en hun motorfiets naar boven te halen. 

Ténéré Town

De enige echte Yamaha-Ténéré-Truck zal afreizen naar de startlocatie van de Ténéré Travel Trophy. Midden in het tot Ténéré Town omgedoopte bos rondom een Frans château in het noorden van Frankrijk zal een zeer zeldzame verzameling Yamaha Ténéré’s uitgeladen worden om exclusief tentoon te stellen aan alle deelnemers. Van klassiekers uit de jaren 80 met een glansrijke rally carrière tot unieke exemplaren die tot vandaag nog nooit vertoond zijn en in de startblokken staan om onvergetelijke avonturen te beleven. 

Nick Sanders

Nick Sanders is zo iemand die ontelbaar veel motoravonturen heeft beleefd terwijl hij zeven keer rond de wereld reed. Hij is ’s werelds meest beroemde motoravonturier. Van alle plekken waar hij in juni zou kunnen rondzwerven op zijn Yamaha Ténéré, is hij te vinden in Ténéré Town. Zijn aanwezigheid is al inspirerend, laat staan het bijwonen van een hoogstpersoonlijke presentatie tijdens de Ténéré Experience dag. Nick Sanders neemt zijn publiek graag mee op zijn adembenemende motoravonturen rond de wereld. 

Two Wheels for Life

Yamaha Motor Europe, branch Benelux en Two Wheels for Life intensiveren hun samenwerking tijdens de Ténéré Travel Trophy. Iedereen die deelneemt aan de Ténéré Travel Trophy steunt Two Wheels for Life. Van het inschrijfgeld gaat automatisch € 7 naar deze liefdadigheidsinstelling die projecten in Afrika ondersteunt. Daardoor kan levensreddende gezondheidszorg per motor de verste uithoeken van Afrika bereiken. Yamaha Motor Europe, branch Benelux vult de bijdrage van alle deelnemers aan tot een bedrag van € 7.000,00.

Overige informatie over de Ténéré Travel Trophy is te lezen op www.teneretraveltrophy.com.