avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    08 mrt 2023, 9:59    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: GasGas.

SM 700

De SM 700 is een raszuivere supermoto voor dagelijks straatgebruik, met een straatgerichte 48 mm WP-vering en een volledig instelbare WP-schokdemper achteraan. Net zoals z’n broertje hieronder, kan de SM rekenen op KTM’s 692cc monocilinder (74 pk en 73,5 Nm), een quickshifter, een tank van 13,5 liter en elektronische rijhulpjes. Continental levert de ContiAttack SM Evo’s om de 17-duimswielen, Brembo staat in voor de radiaal gemonteerde Monobloc-vierzuigers die in de 320/240mm schijven bijten, en tanken doe je net achter het zadel.

ES 700

De ES 700 is dan weer de straatlegale enduro van de twee, die pronkt met WP XPLOR-veerelementen, een makkelijk bereikbare airbox (net onder het zadel), een offroadmodus, axiale Brembo’s die ingrijpen op een enkele 300mm schijf vooraan en een 240mm schijf achteraan.

Testrijden: jazeker!

GasGas brengt bovenstaande machines alvast mee naar het BBW, waar jij ze gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Aanmelden kan niet vooraf, dat gebeurt ter plaatse op de stand van het merk in kwestie. First come, first served! Wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen! Tot dan?