avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    09 mrt 2023, 14:29    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: BMW Motorrad

F-reeks

Doorgroeien doe je bij BMW vaak op een motor uit het F-gamma, die voorzien is van een krachtige, staande tweecilinder. BMW brengt maar liefst drie stuks uit dat gamma mee naar Wieze. Zo kan je tijdens een testrit aan de rol met roadster F 900 R, maak je een kwiek ommetje op de op hogere stelten gehuisveste F 900 XR, of kan je je aan een stukje onverhard wagen op de F 750 GS.

K-reeks

Touren in alle luxe, dat kan bij BMW niet enkel op vier, maar ook op twee wielen. Exponent van die stelling is de zescilinder K 1600-familie, waarvan de GTL de overtreffende trap is qua luxe en bagagemogelijkheden. Handvat- en zadelverwarming, een 10,25-inch TFT-schermpje, een oplaadvak voor je telefoon, voorkeurstoetsen, een hoogwaardig audiosysteem… Je bedenkt het en de K 1600 GTL heeft het aan boord. Om nog te zwijgen over die knoert van een zespitter in het vooronder, die maar liefst 160 pk en 180 Nm presteert. Testrijden, die hap.

R-reeks

Wie BMW Motorrad zegt, zegt boxermotoren. Daarmee is het merk uit Beieren immers wereldberoemd geworden. Geen wonder dus dat de Duitse motorfabrikant maar liefst acht leden van z’n R-familie meetroont naar het BBW. Van de überboxer R 18 in z’n Bagger-plunje, over het onafscheidelijke triumviraat R 1250 R, RS en RT, tot de ongeëvenaarde allroadkoningen R 1250 GS en GS Adventure. Afkruiden doet BMW met de neoretrotelgen van de R-familie: de R nineT Pure A2 én z’n broertje Urban G/S.

S-reeks

Sportievelingen komen bij de Duitsers aan hun trekken bij het viercilindergamma, waar je de keuze hebt tussen sportief op hoge of lage stelten, en met of zonder kuipwerk de weg of het circuit op kan. Voor het BBW zakt BMW Motorrad met de sportieve hoogpoter S 1000 XR af naar Wieze, waar (onder voorbehoud) ook nog de full power-versie van de nieuwe de S 1000 RR aan toegevoegd kan worden. Fingers crossed!

Testrijden: jazeker!

BMW brengt bovenstaande vijftien (!) machines alvast mee naar het BBW, waar jij ze gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Aanmelden kan niet vooraf, dat gebeurt ter plaatse op de stand van het merk in kwestie. First come, first served! Wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen! Tot dan?