avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    06 mrt 2023, 17:28    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: Husqvarna.

Norden 901

De succesformule van de Norden 901 is intussen bekend: een 889cc paralleltwin met 105 pk en 100 Nm, een stalen trellisframe, volledig instelbare WP APEX-vering (220 mm / 215 mm veerweg), tubeless spaakwielen van 21”/18″ met Pirelli Scorpion Rally STR-banden, erg knappe KISKA-looks en een elektronicapakket dat niks te wensen overlaat. Op avontuur!

Norden 901 Expedition

De nieuwe Norden 901 Expedition is dan weer een primeur op Belgische bodem. Hij krijgt hetzelfde blok ingelepeld, maar pakt uit met meer veerweg (2×240 mm veerweg) op z’n meer offroadgerichte WP XPLOR-vering . Maar er is ook een hele rits extra’s die je – eh – expeditie een stuk aangenamer maken. Zo beschikt deze versie over handvatverwarming en een verwarmbaar zadel, een groter touringwindscherm en een kofferset.

Verder heeft de Expedition vier selecteerbare rijmodi, uitschakelbaar bochten-ABS met offroadmodus, hellingshoekafhankelijke motortractiecontrole met negen niveaus van instelbare achterwielslip (Explorer-modus), een PAS-koppeling, tubeless spaakwielen met offroadmaten, Pirelli Scorpion Rally STR-banden en een grote 19-liter brandstoftank voor een actieradius tot 400 km. De overtreffende trap.

Testrijden: jazeker!

Husqvarna brengt bovenstaande machines dus mee naar het BBW, waar jij ze gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Aanmelden kan niet vooraf, dat gebeurt ter plaatse op de stand van het merk in kwestie. First come, first served! Wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen! Tot dan?