avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    15 mrt 2023, 15:25    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: Moto Morini

X-Cape

Wie al eens graag de geplaveide wegen verlaat, vindt sinds vorig jaar ook z’n gading bij Moto Morini. Het Italiaanse merk is helemaal terug, en lanceerde recent nog z’n middenklasse allroad X-Cape. Spaakwielen, een ruw bandenprofiel en lange stelten verraden de intenties van de nieuwkomer, die kan uitpakken met een uiterst competitief prijskaartje. Desondanks heeft de X-Cape troeven bij de vleet. Een 60 pk sterke 649 cc paralleltwin, volledig instelbare Marzocchi-ophanging, uitschakelbaar ABS en een TFT-kleurenscherm met bluetoothconnectiviteit. Een leuk alternatief voor de gevestigde waarden, dat zeker een testrit verdient.

Seiemmezzo SCR & STR

De erg knap vormgegeven Moto Morini Seiemmezzo kan je op het BBW in twee versies aan het werk zien en voelen: de naked STR en scrambler SCR. Beide motoren hebben exact dezelfde 649cc tweecilinder lijnmotor aan boord (in beide versies goed voor 61 pk / 54 Nm), exact dezelfde ophanging, remmen, zadelhoogte, gewicht en tankinhoud. De minieme verschillen zitten ‘m in het kuipwerk, het stuur, de kleur van de voorvorkpoten, de zadelkleur en -stiksels, de spatborden en de wielen/banden.

Wel identiek: de hoge afwerkingsgraad en het kwaliteitsgevoel. Van het strak gestikte zadel met ingestanste logo, over het ledstreepje in het subframe, tot de visuals op het perfect overzichtelijke TFT-schermpje. Geen element op deze motoren valt te rijmen met de lage prijs waaraan Moto Morini ze in de markt zet. Een welgemikte streep Italiaans design op doorgewinterde Chinese productie-efficiëntie. Ben jij na de testrit ook overtuigd?

Testrijden: jazeker!

Moto Morini brengt bovenstaande machines alvast mee naar het BBW, waar jij ze gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Aanmelden kan niet vooraf, dat gebeurt ter plaatse op de stand van het merk in kwestie. First come, first served! Wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen! Tot dan?