avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    16 mrt 2023, 17:47    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: Royal Enfield

350: HNTR, Classic en Meteor

Een afwijkende insteek, kleurstellingen, geometrie en wielmaten, maar dezelfde 350cc J-monocilinder in het vooronder. Dat is de succesformule voor de 350 HNTR, Classic en Meteor – de instapmotoren van het Brits-Indiase merk. Drie machines die het moeten hebben van hun (neo)retrolooks, maar die onderhuids zo modern zijn en presteren als je maar zou wensen. Ideale machines voor een pittige rit binnen en buiten de stadswallen, met een prijskaartje dat u vooral positief zal verrassen…

411: Scram en Himalayan

Voor wie binnen het RE-gamma op zoek is naar lange stelten, is er het 411-platform waarop zowel de Himalayan als de Scram zijn geënt. Die ééncilinder levert op beide machines net geen 25 pk en 32 Nm. Wil je de zowel op het asfalt als ernaast bollen, dan is de Himalayan met z’n rallyschermpje, hoge spatbord en 21″-wiel de juiste keuze. Ben je verslingerd aan de looks, maar volstaat de stadsjungle, ga dan zeker voor de Scram 411.

650: Continental GT, Interceptor en Super Meteor

Voor 2023 krijgt ook het 650cc tweecilinderplatform een fikse update én aanvulling. Enerzijds worden de Continental GT en Interceptor in volledig nieuwe kleurtjes gedoopt en voorzien van een ledkoplamp, maar ze krijgen ook het gezelschap van een volledig nieuwe Super Meteor. Een uitbreiding op het gamma die in de sterren stond geschreven, want als je iets écht goed kan met de staande twin (48 pk/52 Nm), dan wel heerlijk rustig cruisen. Sleutel draaien en bollen maar, met een heerlijk pruttelende soundtrack op de achtergrond. Middenklasse neoretro’s die absoluut een testrit verdienen.

Testrijden: jazeker!

Royal Enfield brengt bovenstaande machines alvast mee naar het BBW, waar jij ze gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Aanmelden kan niet vooraf, dat gebeurt ter plaatse op de stand van het merk in kwestie. First come, first served! Wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen! Tot dan?