avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    07 mrt 2023, 13:28    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: Voge.

650 DSX

De VOGE 650DSX is een avontuurlijke allroad met een 652cc monocilinder, een 18 liter grote tank, Nissin-remmen en een KYB-ophanging. Standaard is deze machine voorzien van volledige ledverlichting, een bagagerek, spaakwielen en een TFT-kleurendashboard met Bluetooth-connectiviteit, een versnellingsindicator en een bandenspanningsmeter. Ideaal voor avonturiers in spe, die op zoek zijn naar een niet-alledaagse, degelijke maar budgetvriendelijke motor om de wereld mee te veroveren.

500 DSX LX

Net zoals z’n grote broer hierboven, kan ook de 500DSX LX rekenen op een soepel tweecilinder motorblok, spaakwielen – aangevuld met Metzeler Tourances. De 500DSX LX is daarenboven voorzien van een Bosch-injectiesysteem, Nissin-remmen, KYB-ophanging, ledverlichting en een aluminium kofferset (topcase en zijkoffers). Voorts pakt de 500 DSX uit met een middenbok, USB-aansluiting, verstelbaar windscherm, bagagerek, TFT-kleurenscherm met Bluetooth-connectiviteit, een versnellingsindicator en bandenspanningsmeter. Een uitgebreid en comfortabel pakket voor kilometervreters.

500 AC

Op basis van hetzelfde 471cc tweecilinderblok, heeft Voge ook nog de neoretro 500AC in de rangen. Ook op deze telg staan Nissin en KYB in voor respectievelijk rem- en veerwinkels, al zijn de 17″-wielen duidelijk gericht op weggebruik. Met een zithoogte van 795 mm, een drooggewicht van zo’n 185 kg en een tankinhoud van 19 liter, schuilt achter dat leuke smoeltje ook gewoon een hele toegankelijke en praktische motor. 

Testrijden: jazeker!

Voge brengt bovenstaande drie machines alvast mee naar het BBW, waar jij ze gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Aanmelden kan niet vooraf, dat gebeurt ter plaatse op de stand van het merk in kwestie. First come, first served! Wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen! Tot dan?