avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    14 mrt 2023, 17:16    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: Zero Motorcycles

DSR/X

Slechts één motor op de stand van Zero Motorcycles, maar wel één die kan tellen. De Amerikaanse motorbouwer lanceerde vorig jaar z’n allereerste volledig elektrische allroad, de DSR/X. Die pakt uit met een nagelnieuwe motor met 100 pk en 225 Nm, vijf rijmodi, instelbare tractiecontrole en ABS, én Cypher III+. Dat besturingsysteem stuurt onder meer een geoptimaliseerde batterij aan en verbetert de laadmogelijkheden, bevat een parkeerhulp (voor- en achteruit), kreeg een knappe interface aangemeten en maakt turn-by-turnnavigatie mogelijk.

De opvallend vormgegeven neuskuip is voorzien van een verstelbaar windscherm, steunt op lange Showa-vorkpoten, en waar normaal de tank zit, steekt een opbergvak voor je laadkabel (of een extra batterij-module). Een knappe en breed inzetbare verschijning, die zeker een testrit verdient. Ga dat zien. En rijden.

Testrijden: jazeker!

Zero Motorcycles brengt bovenstaande machine alvast mee naar het BBW, waar jij ‘m gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Aanmelden kan niet vooraf, dat gebeurt ter plaatse op de stand van het merk in kwestie. First come, first served! Wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen! Tot dan?