avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    13 mrt 2023, 18:26    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: Can-Am

Ryker Sport & Rally

Nee, doorsnee kan je het gamma van Can-Am allerminst noemen. Met z’n Ryker Sport en Rally brengt het merk op drie wielen twee sportieve varianten op z’n instapmodel mee. Ervaar een unieke manier van bochtenpikken, driften en accelereren, op deze twee telgen die naar wens kunnen voorzien worden van ofwel een Rotax 600cc twin of een 900cc driepitter van dezelfde makelij.

Spyder F3-S

Mag het iets meer zijn? Probeer dan zeker even de rijkelijker uitgedoste en vooral sportiever aangeklede Spyder F3-S. Die pakt onder meer uit met een 115 pk sterke, 1.330cc triple met semi-automatische bak, sportieve ophanging van KYB, volledige ledverlichting, een interactief dashboard en een reeks erg opvallende kleurtjes. Pittig kereltje.

Spyder RT Sea-to-Sky

Wie de stabiliteit van drie wielen boven twee stuks verkiest, flink wat bagage kwijt wil én zo comfortabel op reis wil vertrekken, is bij de Spyder RT Sea-to-Sky aan het juiste adres. Hij kan uitpakken met hetzelfde Rotax-driecilinderblok en dito Brembo-remmen als de Spyder, maar doet er comfortzadels, een uit de kluiten gewassen windscherm en alle mogelijke opbergruimte bovenop. Het summum van luxe en power in één pakket.

Testrijden: jazeker!

Can-Am brengt bovenstaande machines alvast mee naar het BBW, waar jij ze gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Aanmelden kan niet vooraf, dat gebeurt ter plaatse op de stand van het merk in kwestie. First come, first served! Wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen! Tot dan?