avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    14 apr 2023, 8:30    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: Harley-Davidson!

Adventure

Offroaden op een Harley? Het idee alleen al was enkele jaren geleden genoeg om een dwangbuis te laten aanrukken. Maar zie, hoe het tij kan keren. Sinds z’n introductie is de Pan America 1250 een absolute voltreffer gebleken voor de Amerikaanse motorbouwer. Als je het naar autotermen zou vertalen, heeft de Pan Am het lef van een Hummer, de sportiviteit van een Corvette en de uitstraling van een Mustang. Er straalt meer testosteron van af dan van een Amerikaans football team. De motor is compleet anders dan wat we tot nog toe kenden in het adventure-segment en hij heeft bovendien een hoog ‘in your face’-gehalte. Aan jou om te testen of hij ook offroad uit de voeten kan…

Pan America 1250

Cruiser

Als een dikke V-twin ergens om schreeuwt, dan wel om heerlijk te cruisen. Het hoeft bijgevolg niet te verwonderen dat Harley-Davidson naar de Wieze afzakt met een flink peloton aan dergelijke machines. Van de instapper – de Street Bob – over de nagelnieuwe, door onze Laurent pas geteste Breakout, tot de ronduit indrukwekkend geschoeide Fat Boy: met het oppermachtige Milwaukee-Eight motorblok in het frame – tegenwoordig in 114 of 117 cubic inches – zit je gebakken voor een potente, van koppel vergeven rit! Naast bovengenoemde modellen tronen de dames en heren uit Milwaukee ook hun Fat Bob, Heritage Classic, Sport Glide én Low Rider ST mee naar het Belgian Bike Weekend. Een niet te missen line-up voor elke petrolhead! Ga dat zien.

Grand American Touring

Voor wie bovenstaande categorie nog niet opvallend genoeg is, heeft Harley-Davidson nog de Grand American Touring-machines. Die vreten kilometers, in een weergaloze, volledig custom opgebouwde stijl. Hele continenten en alle bergketens, ravijnen, gletsjers, stadjes, woestijnen, steden, bezienswaardigheden langs de weg, avonturen en verhalen die ze bevatten, liggen voor het oprapen in het zadel van een van deze Harleys. De Amerikanen voorzien voor de full-option motorreizigers in spe een Road King Special, Road Glide Special, én een Street Glide Special. Zet je schrap, wrijf die armen vooraf in met tijgerbalsem, en bel alvast je bank even op. Deze machines gaan in geen tijd onder je huid zitten…

Testrijden: jazeker!

Harley-Davidson brengt bovenstaande machines alvast mee naar het BBW, waar jij ze gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Aanmelden kan niet vooraf, dat gebeurt ter plaatse op de stand van het merk in kwestie. First come, first served! Wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen! Tot dan?