avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    13 apr 2023, 12:05    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: Honda

Super Sport

Honda brengt slechts één machine mee uit z’n Super Sport-catalogus, maar wat voor één: de CBR650R is een motorfiets voor echte competitiebeesten. Hij kreeg voor het nieuwe jaar upgrades op vlak van ophanging, uitrusting en stijl. Het resultaat is een ultrascherp gepenseelde machine met een focus op sportieve prestaties, een pittig blok en uitzonderlijk koppel. Kom ‘m testrijden in Wieze, je zal ’t je niet beklagen…

23YM HONDA CBR650R

Street, Touring en Custom

Duiken we in het meer straatgerichte gamma van de Japanners, dan mogen we motoren verwachten uit de categorieën Street, Custom en Touring. Aftrappen doen we met de nagelnieuwe en langverwachte CB750 Hornet. Met een piekvermogen van 67,5 kW en een koppel van 75 Nm staat de Hornet garant voor een erg krachtig middengebied en een opwindende rush doorheen de toeren. Schrapzetten en genieten, maar! Minstens even sportief, maar inmiddels goed ingeburgerd, is de even krachtige als stoere CB1000R. Wees gewaarschuwd: één por op de startknop is voldoende om definitief voor de bijl te gaan…

Helemaal aan het andere kant van het spectrum vinden we de NT1100: een ophanging met lange veerwegen, een pittig tweecilinderblok (met optioneel DCT) en een erg fluks stuurgedrag zorgen voor een ideale reisgenoot – binnen en buiten de stadsmuren. Binnen die muren heerst de pure CMX1100 Rebel. Die brengt een hommage aan het ‘Bobber’-silhouet van weleer en voegt over de hele lijn eigentijdse ontwerpdetails toe. Een pracht van een motorfiets, met een krachtig blok, die je helemaal naar je hand kan zetten. Kom ze zeker even aan de tandwielen voelen!

Adventure

Hoe groter de uitdaging, hoe groter de beloning – dat is het motto van de nieuwe Africa Twin. Honda’s opvolger van de succesvolle Dakar-racer pakt anno 2023 uit met doortastende prestaties, compleet zwarte details en opvallende nieuwe rally-graphics. De CRF1100L Africa Twin is gemaakt om te presteren wanneer de omstandigheden het moeilijkst worden. Voor wie nog niet zeker is welk avontuur nu precies de voorkeur geniet, heeft Honda de NC750X in de rangen, de meest complete allrounder in het gamma. Of je nu wilt navigeren doorheen drukke stadsstraten, vlot wisselen van rijstrook op de snelweg of bochtige plattelandswegjes induiken: deze machine is geschikt voor élke reis.

Scooter en 125cc

De stadsjungle is en blijft een grote uitdaging voor elke motor. Wie dagelijks richting de grootstad pendelt, kan bij Honda terecht voor enkele leuke en handige compagnons de route. Wie veel woon-werkkilometers ambieert, zou wel eens als een blok voor de Forza 750 kunnen vallen: die is volgepakt met geavanceerde technologie en zorgt voor een verfijnde sportieve rijervaring. Waar je ook moet zijn, binnen of buiten de stad en voor zaken, plezier of ontspanning, de Forza 750 combineert een scherpe, strakke vorm met praktisch en luxueus GT-comfort.

Wie het kleine niet eert… Zal vermoedelijk niet voor een Monkey 125 gaan. Al zou dat jammer zijn, want deze unieke, kleine machine heeft karakter ten over. Van het hoge stuur in chroom, het frame, de swingarm en de schokdempers in dezelfde kleur als de oplopende brandstoftank en de spatborden: deze machine trekt alle aandacht naar zich toe. In het stevige chassis staat een gloednieuw, benzinezuinig en luchtgekoeld 125 cc motorblok met vijfversnellingsbak. In dezelfde categorie vinden we ook de herrezen, volledig vernieuwde Dax 125 terug. Alle elementen die hem zo perfect maakte toen hij verscheen aan het einde van de jaren 1960 – het compacte formaat, het toegankelijke motorblok en het lichte stuurgedrag – blijven ook vandaag nog aantrekkelijk. Dax en relax. Rijden is plezier. Dat ontdek je snel genoeg, tijdens een testrit op het BBW.

Testrijden: jazeker!

Honda brengt bovenstaande machines alvast mee naar het BBW, waar jij ze gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Aanmelden kan niet vooraf, dat gebeurt ter plaatse op de stand van het merk in kwestie. First come, first served! Wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen! Tot dan?