avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    12 apr 2023, 15:12    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: Peugeot!

Metropolis

Peugeot zal slechts één motor meebrengen naar het Belgian Bike Weekend, maar die telt wel meteen voor drie (wielen)! De 400 cc ééncilinder motor van de Metropolis presteert 35,6 pk bij 7.250 tpm en haalt een maximaal koppel van 38,1 Nm bij 5.750 tpm. Maar ook veiligheid draagt deze driewielige motorscooter hoog in het vaandel, met onder meer een gecombineerd remsysteem (SBC), ABS, automatisch geactiveerde noodstopverlichting. En dankzij i-Connect koppelt u eenvoudig uw telefoon aan het 5″ TFT kleurenscherm – voor onder meer navigatie. De ideale compagnon de route, die zelfs met een B-rijbewijs kan bestuurd worden (als dat laatste behaald werd voor 19 januari 2013).

Ook voor deze testrit kan al vooraf geboekt worden via deze link!

Testrijden: jazeker!

Peugeot brengt bovenstaande machine alvast mee naar het BBW, waar jij ‘m gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Tot dan?