avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    14 apr 2023, 12:30    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: Suzuki!

Street

Onze German is amper terug van de primeurtest met Suzuki’s nagelnieuwe GSX-8S, of jij kan er zelf al mee aan de rol. Na jaren van relatieve droogte op vlak van échte nieuwigheden, pakken de Japanners dit jaar immers uit met een nagelnieuwe, 776cc 270° paralleltwin, die goed is voor 83 pk en opvalt met een ultrastrakke styling. Maar ook publiekslieveling SV650 én de even soepel als snoeihard lopende
GSX-S1000 maken hun opwachting op ons ultieme testevenement in Wieze. Of je voorkeur nu uitgaat naar een parallel- of V-twin, dan wel naar vier zuigers in een rijtje, op het Belgian Bike Weekend vind je ze allemaal op de teststand van Suzuki. Die wordt voor de gelegenheid bemand door het team van Bike Parts. Ga dat zien (en testen)!

Adventure

Wie in de Suzuki-catalogus naar lange stelten zoekt, doet dat onder de ‘V’ van V-Strom. Die letter verwees tot op heden naar de dikke V-twin in het vooronder, die we nog steeds in de DL1050 aantreffen – het allroadgerichte topmodel van de Japanse motorbouwer. Maar sinds dit jaar krijgt ook de nieuwe DL800 dat addendum aangemeten, ondanks de nagelnieuwe paralleltwin die in z’n frame huist. Het betreft een licht bijgespijkerde versie van de krachtbron die ook het mooie weer maakt in de GSX-S8. De waanzinnig knappe kleurstelling en vormgeving kunnen op de nodige bewondering rekenen, een gevoel dat na de testrit ongetwijfeld nog zal aanzwellen. Een tête-à-tête regelen kan bij Suzuki wél vooraf via deze link!

Testrijden: jazeker!

Suzuki brengt bovenstaande machines alvast mee naar het BBW, waar jij ze gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Tot dan?