avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    17 apr 2023, 8:30    0   

Over enkele weken is het zover: op 22 en 23 april 2023 trappen we de eerste editie van ons Belgian Bike Weekend af in de Oktoberhallen. Een absolute totaalbeleving voor motorrijders, waar iedereen de kans krijgt om testritten te maken met de nieuwste modellen van de grootste merken. We overlopen in deze reeks graag even de motoren die merken zullen meebrengen naar Wieze, en waar jij – ja, jij daar! – dus mee aan de rol kan op en naast het asfalt. Vandaag op het menu: Yamaha

Supersport

Wat krijg je als je Yamaha’s 73,4 pk en 67 Nm sterke CP2-blok kruist met het kuipwerk dat doet denken aan dat van de illustere R6 en R1? Een ideale machine voor zowel gebruik op de openbare weg als op het circuit, volgens Yamaha. De R7 beschikt volgens de Japanners over een duaal karakter, dat in twee versies – de full power en 35kW sterke A2-versie – op jouw goedkeuring staat te wachten tijdens het BBW.

Hypernaked

Hoef je geen kuipwerk, maar wil je wel genieten van Yamaha’s crossplane-technologie? Dan zijn er meerdere opties om flink aan je trekken te komen. Of je nu voor de tweecilinder CP2 van de MT-07, de driecilinder CP3 van de MT-09 (SP) of de vierpitter CP4 van de MT-10 kiest, vermogen en koppel heb je in elke configuratie bij de vleet. Opstappers en A2-rijders kunnen op het Belgian Bike Weekend zowel met een op 35 kW gelimiteerde MT-07 als de ronduit indrukwekkende MT-09 SP aan de rol, alle A-rijders mogen daar nog de ‘gewone’ MT-07 (Pure), MT-09 én de beestachtige MT-10 bij optellen. Keuzestress?

Sport Heritage

Platformdelerij beheersen ze bij Yamaha tot in de puntjes. Naast een sportieve en een sportieve naked-lijn, heeft de Japanse motorproducent immers ook een vintage ogende livrei geboetseerd rond z’n frames en motorblokken. Enter de XSR700 en XSR900, die respectievelijk kunnen uitpakken met het gekende 698cc paralleltwin en 890cc triple-blok. Goudkleurige velgen, een lekker retro ronde koplamp, spuitwerk dat duidelijk knipoogt naar modellen van weleer, maar onderhuids zo modern als maar kan. Een succesrecept dat je geproefd moet hebben…

Sport Touring

Onze woorden zijn nog niet koud, of daar hebben we al een volgende insteek op dezelfde platformen. Laat de hoge poten, windschermen en bagagekoffers maar aanrukken, doe er nog een resem rij(ders)hulpjes bovenop en Yamaha knutselt er een catalogus vinnige, maar uiterst comfortabele sporttouringmachines mee. Met de Tracer-familie peuzel je kilometers tegen een behapbare prijs, terwijl je steevast uitgedaagd wordt om de kolenkamer nog wat verder op te poken. Rest jou enkel nog te kiezen tussen het 5-inch TFT-kleurenscherm met connectiviteit, de standaard kofferset en het luxezadel van de Tracer 7 GT, of overstag te gaan voor de sportieve Tracer 9 en zijn copieus uitgedoste reisbroeder Tracer 9 GT.

Adventure

Als er één segment hyperpopulair is gebleken tijdens de afgelopen jaren, dan wel dat van de avontuurlijke allroads. Een trend die Yamaha niet ontgaan is – en die het met z’n Ténéré 700-familie met verbluffend succes heeft aangeboord. Dankzij z’n absolute eenvoud en inzetbaarheid is de Ténéré 700 een onverdroten publiekslieveling geworden bij al wie wel eens een stukje TET ambieert. Maar daar hoeft het niet te stoppen: Yamaha lanceerde ook een Rally Edition met onder meer een rallyzadel, Akra-demper en opgewaardeerde protectie én een World Raid die z’n naam helemaal waar maakt. Met z’n hoogwaardigere ophanging, een TFT-dashboard, dubbele tank en andere extraatjes is dit de enige motor die je nog nodig hebt om eindelijk aan die wereldreis te beginnen waar je al zo lang van droomt. Wees er op het BBW snel bij, want deze machines zullen hoog op de verlanglijstjes van de testers staan.

Testrijden: jazeker!

Yamaha brengt bovenstaande machines alvast mee naar het BBW, waar jij ze gedurende 15-20 minuten kan testrijden over door ons uitgestippelde routes. Aanmelden kan niet vooraf, dat gebeurt ter plaatse op de stand van het merk in kwestie. First come, first served! Wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen! Tot dan? Opgelet: Yamaha is enkel op zaterdag 22 april aanwezig!