avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    21 aug 2023, 13:55    0   

Denk je aan een zijspan, dan is de link met Ural nooit veraf. Het sinds het uitbreken van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland richting Kazachstan verkaste merk heeft zopas z’n Gear Up Expedition gelanceerd. Dat zou volgens de bakkenbouwers het ultieme avonturenzijspan moeten zijn. Hij is gebaseerd op de standaard Gear Up, maar dan met een pak offroadwaardige opsmuk. Volgens het merk is het alvast voldoende om ’tot het einde van de wereld en terug te reizen’.

Die speciale uitrusting bestaat – bovenop de 41 pk sterke, 749cc luchtgekoelde boxer met injectie, en tweewielaandrijving via cardan (inclusief vijfbak en achteruit) – uit zwaarder uitgevoerde protectoren voor motor en zijspan, aangepaste windschermen, Brembo-remmen, opgewaardeerde vering, en extra opbergruimte. Voorts komt de Ural Gear Up Expedition met ledmistlampen, een reservewiel, een jerrycan en een opvouwbare schep voor als ’t toch even fout loopt.

Full option

Eigenlijk is de Expedition een soort full option uit de Ural-catalogus. Inclusief de Nitron-schokdempers (ipv Sachs), een verstelbaar gerookt windscherm en een kort zijspanscherm, twee bagagerekken voor het zijspan, een bagagerek voor het reservewiel, koplamp-, achterlicht- en zijspanlichtbeschermers, handbeschermers, extra valbeugels, een versterkte motorprotector en een keuze uit drie verschillende tweekleurige kleuren – rood en zilver, oranje en blauw of geel en groen.

Prijzen voor België zijn er nog niet. Maar als we even de prijs in dollar op de website omrekenen, komen we uit op een potige 28.405 euro. Slik. Wie waagt zich daarmee in de modder?