avatar Mattijs De LeeMattijs De Lee    17 sep 2020, 17:26    0   

Acteur Tom Cruise is, behalve Scientology-adept, ook bekend als ‘de man die al zijn stunts zelf doet’. En ook nu nog, met z’n 58 lentes, lijkt hij niet van dat principe af te wijken. In een recent opgedoken (en heimelijk gefilmd) clipje is te zien hoe Cruise met een crossmotor van een waarlijk gigantische schans springt om vervolgens een tijdje in vrije val naast de motor te vliegen en ten slotte behendig met een parachute veiligere gronden op te zoeken.

Zou jij het durven?

Mission: achtervolging

De Mission: Impossible-franchise staat steevast garant voor een aantal meeslepende achtervolgscènes, zij het op twee of op vier wielen, die zelfs voor ons als kijkers al de adrenaline laat pompen. Geheim agent Ethan Hunt, al sinds de eerste film uit 1996 vertolkt door Tom Cruise, is er niet vies van een beetje oproer te kraaien terwijl hij weer eens voor zijn leven vecht. Is het nu aan de Australische kust op een Triumph Speed Triple (Mission: Impossible II, 2000) of door hartje Parijs op een BMW R NineT Scrambler (Mission: Impossible РFallout, 2018).

De BMW RnineT Scrambler, nog niet door Ethan Hunt vernield

Spectaculaire stunt

Ook de nieuwste telg uit de M:I-saga, nummer zeven, zal ons weer trakteren op enkele waanzinnige, action-packed, momenten. Dat leiden we toch af uit het filmpje dat onlangs opdook op YouTube waarin Tom Cruise/Ethan Hunt alweer op spectaculaire wijze een motorfiets naar de verdoemenis werkt. We zien Cruise tegen lichtsnelheid een gigantische schans oprijden met een crossmotor (Honda CRF450?) om vervolgens zonder enige vorm van beveiliging of harnas – althans niet zichtbaar – de Noorse fjorden af te vliegen, de motor van zich af te duwen, een tijdje in vrije val te gaan en uiteindelijk een parachute te openen. Het clipje werd vanzelfsprekend geniepig gefilmd vanop een afstand van de streng beveiligde filmset, dus het is nog even wachten op de release van de nieuwste Mission: Impossible om er ten volle van te kunnen genieten. Hopelijk hebben ze niet vergeten om op ‘REC’ te duwen.

Bekijk het filmpje hieronder

Herbeleef de scènes uit Mission: Impossible II en Mission: Impossible РFallout