avatar MotornieuwsMotornieuws    09 mrt 2020, 16:40    0   

GPS-reus TomTom is klaar voor de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur op de Nederlandse snelwegen. Eind februari 2020 had het Nederlandse navigatiebedrijf al een update gedeeld met klanten en partners zodat automobilisten voldoende de tijd kregen om hun systeem bij te werken. Gebruikers van de TomTom GO Navigation app krijgen de nieuwe kaart ook aangeboden als update. Zodra TomTom-klanten de nieuwe kaart hebben gedownload, krijgen zij de nieuwe maximumsnelheid te zien.

Snelheidsverlaging deze week van kracht

In november gingen de coalitiepartijen al akkoord met de verlaging van de maximumsnelheid als een van de maatregelen om de stikstofuitstoot te verlagen. De verlaging van de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen wordt in één weekend doorgevoerd. Van donderdag 12 maart tot maandag 16 maart staat de installatie van de nieuwe verkeersborden gepland. Indien de weersomstandigheden dat toelaten betekent dat dus dat in één weekend de snelheidsverlaging in heel het land doorgevoerd wordt

De maximumsnelheid daalt dus naar 100 kilometer per uur tijdens het grootste deel van de werkdag. Tussen 19u00 en 06u00 is de maatregel niet van kracht en mag men zoals nu 120 of 130 kilometer per uur rijden.