avatar MotornieuwsMotornieuws    28 feb 2020, 10:31    0   

Met het hondenweer van de afgelopen dagen lijkt het motorseizoen nog heel ver weg, maar de motorreisorganisatoren van Tours & Adventure geven ons gelukkig al iets om naar uit te kijken! Ook in 2020 heeft T&A weer enkele toptrips voorbereid in onze buurlanden. De Engelsen je gedacht gaan zeggen over de Brexit, Pinksteren zwalpend doorbrengen in het Duitse Sauerland of van een coupeje gaan nippen in de Champagnestreek, aan jou de keuze.

Tekst: Yves Barbieux
Foto’s: Tours & Adventures

East Anglia – van 23/04 tot en met 27/04

Tours & Adventure doet bij aanvang van het nieuwe motorseizoen 2020 zijn reputatie van ontdekkingsreiziger opnieuw alle eer aan. Van 23 tot en met 27 april nemen ze je mee op verkenning door East Anglia, die onbekende knobbel op de klaart van Engeland ten noordoosten van Londen.

Dat stuk ongerepte natuur, gelegen in en rond de driehoek Ipswich, Norwich en Cambridge, dankt zijn eigenheid aan een unieke combinatie van landschappen. Een meeslepende overgang van charmante badsteden langs de kust van de Noordzee, over de gepolderde venen van de Broads naar de zachte heuvels van Norfolk en Suffolk. Dat alles bezaaid met onooglijke dorpjes, aan elkaar geregen door (smalle) kronkelwegen waar het leuk motorrijden is. Ook historische steden, zoals Norwich, Bury St-Edmunds en universiteitsstad Cambridge zijn blikvangers tijdens deze trip.

Prijzen
€560 voor piloot en motor, €390 voor een passagier. Logies in half pension en oversteek inbegrepen, samen met een technisch assistentievoertuig met trailer

Rijden in East-Anglia

Sauerland en Odenwald – van 29/05 tot en met 01/06

Duitsland blijft een prachtland voor de motorrijder. Dit jaar kiest Tours & Adventure tijdens het lange Pinksterweekend voor een trip tussen Sauerland en Odenwald.

Uitvalsbasis wordt het kuuroord Bad Wildungen, meer bepaald het prachtige Maritime Hotel, waar we op vrijdag 29 mei na een goeie 400 km vanuit startplaats Barchon (het Shell-station op de E 40 tussen Luik en Verviers) zullen aankomen. De twee daaropvolgende dagen worden ingepalmd door telkens een lusrit van een goeie 250 km om te genieten van de swingende wegen in het omliggende heuvelland. Op 1 juni, een feestdag, keren wij dan huiswaarts over een laatste portie lekker Duits asfalt.

Prijzen
€395 voor piloot en motor, €345 voor een passagier. Logies in half pension en oversteek inbegrepen, samen met een technisch assistentievoertuig met trailer

Champagne – van 03/05 tot en met 05/05

Uitgelezen smaakmaker in het begin van de grote vakantie. Niet ver van huis, lekker om te rijden, lekker om te spijzen: Champagne is een prachtregio om met volle teugen te genieten van een weekendje uit zonder daar eindeloze kilometers voor te moeten afhaspelen.

De zomer zet de wijngaarden en -dorpjes in geur en kleur, waardoor het nog fijner is om te genieten van de mooie kronkelwegen. Dat doen we al vanaf dag 1naar onze verblijfplaats, die net ten noorden van de streng afgebakende Champagne-streek voorzien is. Maar een klassevol hotel op de oevers van een verfrissend meer, wie zou dat afslaan? Uiteraard is ook de volgende dag volledig in de ban van de bubbels. T&A kiest dan ook resoluut voor de kleine départementales op weg naar huis. Zo is optimaal kijk- en rijplezier gegarandeerd tot op het einde!

Prijzen
€310 voor piloot en motor, €280 voor een passagier. Logies in half pension en oversteek inbegrepen, samen met een technisch assistentievoertuig met trailer

Alle inlichtingen over deze reizen, hoe ze zullen verlopen, wat je er precies van mag verwachten, hoe je je kan inschrijven en meer vind je op de Facebook-pagina van Tours & Adventure.