avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    01 dec 2021, 14:05    0   

Hoewel het de Britten momenteel voor de wind gaat, ging Triumph eind jaren zeventig vrijwel failliet. Tot een zekere John Bloor de rechten van het bedrijf kocht toen het in 1983 onder curatele stond. Een paar jaar lang leek Triumph verloren in de woestenij. Maar na een bezoek aan een aantal moderne Japanse motorfabrieken waar Bloor zag hoe een productiefaciliteit gebouwd, georganiseerd en gemanaged dient, werd Triumph herboren. Inclusief nagelnieuwe modellen voor 1991, die het begin markeerden van het Hinckley-tijdperk.

Nummer 1 miljoen

Tegenwoordig verzorgt Triumph het leeuwendeel van de productie in het buitenland. Maar ook in Hinckley (VK) worden nog motorfietsen gebouwd. De miljoenste motorfiets die in dit nieuwe Hinckley-tijdperk van de band is gerold, is een speciale eenmalige Tiger 900 Rally Pro. Nick Bloor, de huidige CEO van Triumph, toverde die unieke machine vanonder het doek op het hoofdkantoor van Triumph in Hinckley, in het bijzijn van het Britse team. Het is een op maat gemaakt en gelakt model van de Triumphs Tiger 900 Rally Pro.

Met zijn verfijnde custom zilveren lak speciaal voor de gelegenheid ontworpen stickerset, zal deze motorische mijlpaal te zien zijn op de Triumph-stand tijdens Motorcycle Live. En vervolgens in Triumph’s Factory Visitor Experience.

Vanaf januari 2022 nodigt Triumph-fans van over de hele wereld uit om met de fabriek de ‘pure geest van het motorrijden te vieren’. Dat gebeurt tijdens een reeks events gedurende het hele jaar. Of misschien wil je ‘m zelf wel eens gaan bekijken? Wel, weet dan dat het Triumph fabrieksbezoekerscentrum gratis te bezoeken is. Het is gevestigd in het hoofdkantoor van Triumph in Hinckley, Engeland. Dat is dagelijks geopend van woensdag tot en met zondag, van 10.00 tot 16.30 uur. Ga dat zien! Of kijk onderstaande video even.