avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    01 mrt 2022, 15:16    0   

Heuglijk nieuws voor muziekliefhebbers: na een eerder opgezet partnership met Breitling, kondigt Triumph Motorcycles nu aan dat het met Gibson – het wereldvermaarde gitaarmerk – gaat samenwerken. Dat om de Distinguished Gentleman’s Ride samen een flink hart onder de riem te steken.

Dat goede doel, kortweg de DGR, spant zich elk jaar opnieuw in voor de geestelijke gezondheid van mannen en de bewustwording van en fondsenwerving rond prostaatkanker. Een doel dat ook Triumph al jaren na aan het hart ligt. En nu sluit ook Gibson zich daarbij aan. Concreet komt er binnenkort een samenwerking, die zal gebaseerd zijn op de legendarische 1959 Gibson Les Paul Standard en de al even tot de verbeelding sprekende 1959 Triumph Bonneville T120. Meer info volgt later deze maand, laten beide partijen optekenen. Wordt ’t een gitaar? Of toch een motor? Of misschien beide? We kijken er hoe dan ook naar uit.

Gibson

Gibson, het toonaangevende en iconische gitaarmerk, weet al 127 jaar generaties muzikanten en muziekliefhebbers in alle genres te begeesteren. Opgericht in 1894 en met z’n hoofdkantoor in Nashville, kan Gibson Brands uitpakken met vakmanschap van wereldklasse, legendarische partnerships in de muziekwereld, en een ongeëvenaarde productevolutie onder de instrumentenbouwers.

Het portfolio van Gibson Brands omvat uiteraard Gibson, het toonaangevende gitaarmerk, en nog een hele rist van de meest geliefde en herkenbare muziekmerken. Epiphone bijvoorbeeld, dat sinds 1873 op elk podium te vinden is. Of Kramer, het originele MADE TO ROCK HARD gitaarmerk, MESA/Boogie, dat de sinds jaar en dag de toon zet. Maar ook KRK, dat al ruim 30 jaar garant staat voor geweldige muziek, en Maestro, de grondlegger van effectpedalen. Gibson Brands is dé autoriteit op vlak kwaliteit, innovatie en excellentie qua geluid, zodat muziekliefhebbers generaties lang muziek zullen blijven ervaren die door Gibson Brands is gevormd. Meer info vind je op de website van Gibson.