avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    25 mrt 2022, 16:15    0   

Zoals we eerder al aankondigden, zijn Triumph Motorcycles en het legendarische gitaarmerk Gibson een samenwerking aangegaan om de DGR te ondersteunen. De vruchten van die samenwerking lieten amper enkele weken op zich wachten: een speciale gitaar én een unieke motorfiets. Helaas zullen beide stukken niet te koop zijn voor het grote publiek. Daarover meer hieronder.

De legendarische 1959 Les Paul Standard en de iconische 1959 Bonneville T120 vormden de inspiratie voor het ontwerp van de twee speciale ‘1959 Legends’-modellen die nu gecreëerd zijn. Triumph en Gibson willen met beide ontwerpen de Distinguished Gentleman’s Ride steunen. Die vindt jaarlijks plaats om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor prostaatkanker en geestelijke gezondheid bij mannen.

Triumph Bonneville T120 – 1959 Legends Custom Edition

Deze speciale editie krijgt een unieke custom paintjob, die past bij de sunburst-afwerking van de gitaar. Daarenboven pronkt een in Jet Black gespoten gitaarhals op de tank. Bovenaan is er een pegboard-ontwerp, omzoomd door handgeschilderde boorden.

Gegalvaniseerde emblemen in goud metallic met de tekst ‘Triumph Gibson 1959 Legends’ zijn te vinden op de tank, de zijpanelen en de voorsparbord. Het zadel is gemaakt van echt bruin leer en past optisch bij de gitaarkoffer van de Gibson. Het heeft diamond-stiksels en zelfs heuse plectrumhouders.

Niet te koop, maar…

Bij de motorfiets steekt een speciaal certificaat van de ‘1959 Legends’ special editions en de handtekeningen van de CEO’s van zowel Triumph als Gibson. De speciale modellen zijn niet te koop. Triump en Gibson willen beide creaties schenken als een beloning voor wie de allerhoogste donatie maakt aan de Gentleman’s Ride. Als u ’t ons vraagt: bieden maar!

De Distinguished Gentleman’s Ride 2022 vindt op zondag 22 mei plaats in 900 steden over de hele wereld. De officiële inschrijving en fondsenwerving beginnen op 28 maart.