avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    24 sep 2022, 10:29    0    Short Read: 2 minuten   

Triumph Motorcycles bevestigt haar plannen om in 2024 deel te nemen aan het prestigieuze FIM wereldkampioenschap motorcross, met een door de fabriek ondersteund raceprogramma onder de nieuwe vlag van Triumph Racing.

Dit baanbrekende nieuwe Triumph Racing Team is opgezet in samenwerking met Thierry Chizat-Suzzoni, een van de meest ervaren en succesvolle teameigenaren van de sport, die twee van Triumphs gloednieuwe 250cc 4-takt MX-motoren zal inzetten in de MX2-klasse van 2024 en in 2025 zal deelnemen aan de 450cc MXGP-klasse.

Onder de nieuwe vlag van Triumph Racing, die nu alle race-activiteiten van Triumph zal behelzen, inclusief Moto2 en Supersport, zal het partnerschap tussen Triumph en Thierry ondergebracht worden in zijn gevestigde en zeer succesvolle teamstructuur en -faciliteiten. Triumph benadrukt de ambitie en het streven naar winst die centraal staan in dit nieuwe partnerschap en is verheugd te kunnen aankondigen dat zijn oude teammanager, Vincent Bereni, het team zal blijven leiden. Dit met een volledig team van zeer ervaren technische medewerkers die er allemaal op gericht zijn Triumph naar de top van het motorcross te brengen.

Het testen van de nieuwe Triumph motorcross- en enduromotoren is in volle gang en informatie over de specificaties, prestatiekenmerken en onderdelen van elk model zal later worden vrijgegeven, samen met meer nieuws over de deelname van Triumph Racing aan andere topkampioenschappen en -categorie├źn.

Nick Bloor – CEO, Triumph:

“Ons nieuwe partnership met Thierry laat zien dat Triumph zich op lange termijn inzet voor deelname aan races op het hoogste niveau. We delen een passie voor het leveren van prestaties op topniveau en de ervaring van Thierry en zijn team zal van onschatbare waarde zijn voor onze ambitie om onze stempel te drukken op een zeer competitief kampioenschap. Onze deelname aan het FIM Motocross World Championship met een Triumph Racing-team met fabrieksondersteuning betekent een mijlpaal aan het begin van onze nieuwe off-road-campagne op het hoogste niveau”.

Ricky Carmichael – Global Off-Road Ambassador, Triumph:

“Ik ben echt enthousiast over het nieuws van vandaag. Het heeft lang geduurd. Sinds het begin van dit project met Triumph ben ik verbaasd over hoe hard iedereen heeft gewerkt. Het mag niet onvermeld blijven dat de hele R&D en engineering groep die deel heeft uitgemaakt van de ontwikkeling van de motorfietsen, absoluut ongelooflijk werk heeft geleverd. Vanaf de eerste stadia van de prototypes was ik echt onder de indruk van hoe goed de prestaties waren, en sindsdien, nu ik in het VK ben om de nieuwste ontwikkelingen te testen, kan ik u vertellen dat deze motoren de capaciteiten hebben om op het hoogste niveau te winnen. Ik denk persoonlijk dat de rijders, van professioneel tot amateur, over de hele reeks off-road modellen, echt blij zullen zijn met wat er is ontwikkeld!”