avatar Gijs GilisGijs Gilis    23 mrt 2021, 17:01    0   

Verrassend nieuws van Triumph, want de Britten zijn druk bezig met elektrische motorfietsen. De Project TE-1 wordt niet alleen door Triumph gemaakt, maar het roept de hulp in van grote Britse bedrijven die gespecialiseerd zijn in elektrificatie. Triumph Motorcycles leidt het project en zorgt voor het chassis, de fabricage, de veiligheidssystemen en de vermogensafgifte van de elektrische aandrijflijn.

Partners

Formule 1 bekende Williams Advanced Engineering levert de lichtgewicht accu’s, ECU en integratiemogelijkheden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de uitgebreide test- en ontwikkelingsfaciliteiten van Williams. De e-Drive Division van Integral Powertrain Ltd. leidt de ontwikkeling van de elektrische motoren, terwijl WMG, aan de Universiteit van Warwick, hun elektrificatie-expertise en de R&D levert. Tot slot werkt ook het Office for Zero Emission Vehicles (OZEV) mee met dit project. Het is een team dat binnen de overheid werkt om de overgang naar emissievrije voertuigen en de financiering om de infrastructuur van oplaadpunten in het VK te versnellen, ondersteunt.

Elektrische strategie

Project TE-1 is een tweejarig project dat componenten van op auto’s gebaseerde elektrische aandrijflijnen ontwikkeld en deze optimaliseert om ze te kunnen ‘omvormen’ tot een pakket dat in een motorfiets past. Triumph Motorcycles werkt samen met de partnerorganisaties om het elektrische motorverhaal te versnellen: we spreken dan over de verpakking en veiligheid van batterijen, optimale afmetingen en verpakking van elektromotoren, de integratie van remsystemen inclusief regeneratief remmen en geavanceerde veiligheidssystemen. Dit alles moet op den duur bijdragen aan Triumphs toekomstige strategie voor elektrische motorfietsen. Klinkt veelbelovend!

Meer info vind je hier.