avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    09 mrt 2022, 17:12    0   

De Grand Prix van Qatar gaf de aftrap van het vierde Moto2™-seizoen waarin Triumph’s 765 cc triple de uitverkoren krachtbron is. Daarmee werd ook het startschot gegeven voor de 2022 Triumph Triple Trophy, die vanaf dit seizoen een vernieuwde puntentelling krijgt – kwestie van de spanning in de Moto2 naar een nóg hoger niveau te tillen.

Springplank

De Triumph Triple Trophy gaat inmiddels zijn derde jaar in. De winnaar van die competitie ontvangt een speciaal uitgedoste Street Triple RS. Dat is een eer die de voorgaande jaren weggelegd was voor Marco Bezzecchi (2020) en Raul Fernandez (2021). Beide piloten konden intussen de Moto2™ met succes gebruiken als springplank om door te stoten naar de MotoGP™, maar werden géén wereldkampioen in hun klasse. En dat is net het mooie eraan: de Triumph Triple Trophy is speciaal in het leven geroepen omdat er tijdens een GP-weekend meer successen te behalen zijn dan enkel de overwinning in de race…

Carlos Ezpeleta, algemeen directeur Dorna Sports, en Steve Sargent, Chief Product Officer Triumph Motorcycles presenteerden de te winnen, speciale versie van de 2022 Street Triple RS, in Qatar.

Nieuwe puntentelling

Voor 2022 is de puntentelling als volgt herzien:

7 punten – Beste raceprogressie van start tot finish: 7 punten voor de rijder of rijders die de meeste posities wint/winnen van start tot finishvlag

6 punten – Pole positie: 6 punten voor de rijder die zich op pole kwalificeert

5 punten – Snelste raceronde: 5 punten voor de snelste rijder of rijders in geval van een gelijke snelste ronde

Openingsronde

Bij de openingswedstrijd op het Lusail International Circuit was het Celestino Vietti die als eerste op kop gaat in het klassement dankzij een dominante prestatie, waarbij hij zowel de polepositie innam alsook de snelste ronde op z’n naam schreef. De winnaar – de rijder die na afloop van het seizoen het grootste aantal punten heeft behaald – krijgt een Triumph Street Triple RS met de 765 cc driecilinder waarvan de Moto2™-krachtbron is afgeleid.