avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    08 aug 2023, 16:47    0   

Goed nieuws voor wij maar geen genoeg kan krijgen van het gedonder dat de triples richting tribunes of uw beeldbuis blaffen: Triumph Motorcycles heeft zijn contract als exclusieve motorleverancier van het Moto2 kampioenschap met nog eens vijf seizoenen verlengd, van 2025 tot 2029!

Met die deal bereikt Triumph de mijlpaal van een decennium als motorleverancier van de Moto2-teams, dankzij de Triple 765 motor, afgeleid van het Street Triple RS-blok. De 765cc driepitter levert meer dan 140pk dankzij onder meer een speciaal voor de racerij ontwikkelde krukas en zuigerstang.

Steve Sargent, Chief Product Officer van Triumph Motorcycles: “De Moto2 blijft een uitstekend platform om de prestaties en het vermogen van onze Triple 765-motoren te demonstreren en dit zal ongetwijfeld een positief effect hebben op ons Triple 765-programma voor de openbare weg. De afgelopen vijf jaar hebben we het raceprogramma gebruikt om de 765-motor te verbeteren en onze Street Triple 765-serie te ontwikkelen. Onze reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en prestaties is gegroeid, wat de verkoop wereldwijd heeft gestimuleerd. De nieuwe versnellingsbak moet de ervaring op het circuit voor Moto2-coureurs verder verbeteren.”

Carlos Ezpeleta, Sporting Director van Dorna Sports: “Onze eerste vijf jaar met Triumph waren een groot succes, met een aantal geweldige races, rijders die nieuwe Moto2-records vestigden en een indrukwekkende betrouwbaarheid. We wilden met dit partnerschap de stap tussen Moto3 en MotoGP helpen definiĆ«ren en ik denk dat Triumph daarin is geslaagd. We zijn ook erg blij met de manier waarop de samenwerking zich ontwikkelt, met nog meer innovatie en ontwikkeling in het verschiet, en we kijken uit naar nog een spannende vijf jaar samen.