avatar MotornieuwsMotornieuws    06 apr 2023, 10:19    0   

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van Triumphs samenwerking met The Distinguished Gentleman’s Ride, heeft de fabrikant uit Hinkley besloten een speciale versie van de Bonneville T120 te maken, vernoemd naar de wereldwijde liefdadigheidsinstelling die al jaren geld inzamelt voor onderzoek naar prostaatkanker en geestelijke gezondheid van mannen. De Bonneville T120 Black Distinguished Gentleman’s Ride Limited Edition wordt geproduceerd in slechts 250 exemplaren wereldwijd. Hij zal vanaf oktober 2023 verkrijgbaar zijn.

Nieuw kleurenschema voor de Bonnie DGR Edition

De verschillen zijn allemaal van esthetische aard. Voor deze speciale serie is een exclusief kleurenschema bedacht; een combinatie van metallic Phantom Black en Crystal White met als resultaat een symbolische elegantie die een avondjurk impliceert. Vergulde afwerkingen op de tank en handgetrokken pin striping op de zijpanelen verfraaien het geheel. Het logo van het evenement, DGR 2023, staat ook op de zijpanelen en de tank, met een gouden afwerking. Het bruine zadel met ton sur ton-stiksels maakt het aangepaste vintage-imago compleet.

Certificaat van echtheid

Elke motorfiets wordt vergezeld van een certificaat van echtheid, ondertekend door de bedenker van de Distinguished Gentleman’s Ride, Mark Hawwa en de CEO van Triumph, Nick Bloor, waarop het framenummer en het serienummer van de motorfiets worden vermeld. Voor het overige behoudt de motor zijn kenmerken: de in 2021 vernieuwde Bonneville T120 Black wordt aangedreven door een 1.200cc twin die 80 pk 105 Nm koppel levert. Exemplaar nummer 001 wordt afgeleverd tijdens DGR 2023, die op 21 mei wordt gehouden.

Wat is de Distinguished Gentleman’s Ride?

De Distinguished Gentleman’s Ride werd in 2012 in Sydney, Australië, opgericht door Mark Hawwa als een manier voor motorrijders om gezamenlijk een gemeenschappelijk doel te ondersteunen. Tot op heden is DGR uitgegroeid tot een wereldwijd evenement waaraan meer dan 90.000 motorrijders in meer dan 800 steden deelnemen. Ze hebben in totaal 37 miljoen dollar opgehaald voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen.