avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    21 feb 2022, 11:01    0   

Goed nieuws voor wie er de afgelopen jaren niet kon bij zijn op het eiland zelf, en op Manx Radio was aangewezen om de mooiste wegrace ter wereld live te volgen. De Isle of Man TT zal dit jaar via een livestream te volgen zijn op het internet. Het digitale TT-kanaal gaat nog dit voorjaar online, en zal het hele jaar door allerlei gratis content publiceren rond de legendarische race. Zo staan er onder meer een lange documentaire en een docu-serie in de steigers.

TT+

Bovenop de gratis inhoud kan je betalen voor het zogenaamde TT +. Dat biedt hoogtepunten uit de recente geschiedenis van de TT, toegang tot live-evenementen zoals de TT Preview Show in april en verslaggeving van de eerste Esports-wedstrijd van de TT. Maar waarom je TT + wil kopen, is natuurlijk de rechtstreekse verslaggeving van de Tourist Trophy. Van de kwalificatie tot de races – tot 40 uur live verslaggeving, inclusief voorbeschouwing van de race en analyse achteraf. Greenlight Television, een productiemaatschappij op het eiland Man, heeft de opdracht gekregen om de rechtstreekse uitzending te verzorgen.

Wakosta?

De TT+ LivePass moet éénmalig 21,99 euro kosten (£14,99). Naast een aantal vaste camera’s die over de bergcircuit zullen worden verspreid, krijg je als abonnee ook de beelden van twee live cam helikopters te zien tijdens de race. Dat alles aangevuld met live updates van de klassementen tijdens de races.

Dave Moore en Andrew Coley zullen de races van commentaar voorzien, met ondersteuning van TT-winnaars Cameron Donald en Steve Plater. Naast de rechtstreekse visuele verslaggeving zijn er ook nog steeds de uitzendingen van Manx Radio – heerlijk is dat. Een potje koffie, die hartslag richting 200 en luisteren hoe de verschillen tussen de rijders uitdiepen of dichtgefietst raken. Een uitgebreid team van deskundigen zal beide platforms ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan voormalige TT-deelnemers als Mark Miller, Horst Saiger, Jenny Tinmouth en Patrick Farrance, alsmede journalist John Hogan en huidig TT-deelneemster Maria Costello.

Dat alles voor amper 22 euro. Wij twijfelen alvast niet. En jij ook niet meer na ’t zien van onderstaande video, gokken wij.