avatar Gijs GilisGijs Gilis    04 apr 2022, 18:02    0   

Het Pure&Crafted-festival, dat voor de eerste keer in 2015 in Berlijn georganiseerd werd, wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden in de Sommergarten op Messe Berlin. BMW Motorrad is opnieuw titelsponsor. Op 1 juli 2022 kunnen toeschouwers een bijzondere mix van ‘handgemaakte’ muziek, motorcultuur en lifestyle beleven.

Al bevestigd: Pixies, Nothing But Thieves, Altin Gün & The Vaccines

De eerste namen zijn al meteen niet de minste: Pixies als headliners, Nothing But Thieves, Altin Gün en The Vaccines. De komende weken worden meer bands aangekondigd. Naast optredens worden de mooiste custom bikes tentoongesteld op Pure&Crafted. Ontmoet er onder andere de makers achter Kingston Customs, Renard Speedshop en WalzWerk.

Slenteren in de winkel of een adrenalinekick op de Motodrom?

De jaren 50-pracht van de Sommergarten zorgt voor de juiste sfeer voor mode en accessoires. Exposanten zoals Bad & Bold, SA1NT of Blundstone bundelen hun krachten om de ‘General Store’ te vormen. Wat meer adrenaline nodig? Die vind je bij de motoracrobaten van Donald Ganslmeier, die lachen om de zwaartekracht op de steile helling van hun Motodrom. Met hun show zijn ze een integraal onderdeel van het festival.

Gevarieerd programma

Tussen het hoofdpodium, de custom exposantenruimte en de General Store zorgen de bioscoop, foodtrucks en kleine muziekpodia voor vertier en plezier. Het Pure&Crafted-festival wordt trouwens meteen opgevolgd door de BMW Motorrad Days op 2 en 3 juli. Gedurende die dagen blijven de General Store, Wheels Area en Motodrom gewoon open.

Voorverkoop gestart

Pure&Crafted wordt niet alleen compacter qua ruimte, maar ook qua tijd. Voorheen op twee dagen, deze zomer op één dag. Het verkorte programma zorgt voor een intensievere beleving. De voorverkoop voor het Pure&Crafted-festival is gestart en gelimiteerde Early Bird-tickets zijn nu te verkrijgen voor 30 euro op www.pureandcrafted.com