avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    04 jan 2023, 14:42    0   

Was uw goede voornemen toevallig om eindelijk eens werk te maken van dat interieur thuis? Dan hebben we uitstekend nieuws voor u: op Iconic Motorbikes Auctions kan je momenteel meebieden op het volledige kuipwerk van Alvaro Bautista’s MotoGP-bike van 2011! Als dat geen unieke eyecatcher is voor de woonkamer, dan weten wij het ook niet meer.

Timing

Het hoeft geen toeval te heten dat het kuipwerk precies nu op de markt komt. Want hoewel Bautista al in 2006 wereldkampioen werd in de 125cc-klasse, kwam het orgelpunt afgelopen seizoen. Na een glorieus seizoen waarin hij topfavorieten Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea voor wist te blijven, werd Bautista wereldkampioen WSBK in 2022.

Twaalf jaar eerder, in 2010, reed Alvaro Bautista voor het Rizla-Suzuki-team, in z’n debuutjaar in de MotoGP. Z’n teamgenoot destijds was niemand minder dan drievoudig wereldkampioen Loris Capirossi. Het werd een debuutjaar om in te kaderen voor de Spanjaard, met een ongelukkige crash en de nodige breuken bij de start van het seizoen, maar ook een knappe vijfde plaats én een dertiende plaats in het algemeen klassement. Het ultieme aandenken aan z’n MotoGP-jaren staat nu te koop op een Amerikaanse veiling.

Voor de snelle beslisser

Iconicmotorbikeauctions.com heeft momenteel een veiling lopen waarin je op een door Alvaro Bautista getekende kuip voor zijn Suzuki Rizla uit 2011 kan bieden. Maar de winnende bieder krijgt er meteen ook de rest van de kuipdelen bij – inclusief tank, zadel, staartsectie en het voorspatbord. Een combinatie die meteen in het oog springt: Bautista’s Suzuki GSV-R was destijds immers volledig in een chroomlaag gedoopt, met de kenmerkende gele Rizla-stickers over de bast en kopkuip, en lichtblauwe afwerking.

Wil je je living opfleuren met bovenstaand unicum, dan moet je je wel heel even haasten. Op het moment van schrijven loopt de veiling nog welgeteld één dag en zeven uren. Het hoogste bod bedroeg bij het ter perse gaan 2.800 dollar – omgerekend zo’n 2.640 euro – waarbij het gewenste bedrag nog niet gehaald is. Dus tast nog even wat dieper in je zakken, reken er nog wat veilingkosten en de verzending vanuit Santa Monica (Californië) bij en je hebt binnenkort een woonkamer uit de duizend.