avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    12 feb 2021, 10:30    0   

10 (!) weken na zijn nieuwe operatie aan het opperarmbeen, hebben de dokters een nieuwe analyse gemaakt van het herstelproces van de gehavende arm van de achtvoudige wereldkampioen. Er is geen onverdeeld goed nieuws.

MARC MÁRQUEZ WINS HIS FIFTH FIM MOTOGP CHAMPIONSHIP TITLE

“Botconsolidatie”

Een nieuw onderzoek van Marc Marquez in het Hospital Ruber Internacional, 10 weken na de operatie voor een geïnfecteerde pseudoartrose van het rechter opperarmbeen, heeft een gunstige klinische situatie bevestigd. Het medisch team onder leiding van de artsen Samuel Antuña en Ignacio Roger de Oña, en met inbegrip van de artsen Juan De Miguel, Aitor Ibarzabal en Andrea García Villanueva, beoordeelde de radiografische tekenen van botconsolidatie en was tevreden over de vooruitgang. Vanaf nu, en gedurende de komende weken, zal Marquez gestaag vooruitgang kunnen boeken in het proces van functioneel herstel van de geopereerde arm.

MotoGP 2019: Op het Chang International Circuit in Thailand werd Marquez voor de achtste keer wereldkampioen. Komt er nog een negende titel?

Hoop

De diagnose van de dokters – zoals we die hierboven kunnen lezen – zegt alles en niks. Wie het van de goede kant bekijkt, stelt dat het rechter opperarmbeen van de Spaanse kampioen aan elkaar aan het groeien is. Wie het negatief bekijkt, zegt dat we bijna 11 maanden na de crash zijn en dat het bot nog altijd niet goed aan elkaar gegroeid is. Er zijn dus nog heel wat vragen over de come back van Marquez. Op 2, 6 en 19 maart zijn er tests. Op 26 maart wordt de eerste MotoGP van het seizoen verreden in Qatar. De kans dat Marquez aan de tests zal deelnemen is zo goed als onbestaande. Of hij in Qatar aan de start zal staan, is ook nog maar de vraag.

“Er is hoop, maar Honda én Marquez moeten erover waken dat die hoopt niet gelijkt op de hoop die een hond wel eens op de stoep achterlaat.”

Een groot deel van de problemen die MM93 nu kent, zijn een gevolg van zijn onbezonnen poging om een week na zijn crash terug te willen rijden. Alsof de titanium staven in zijn arm net zo goed die arm konden bij elkaar houden als een plaatje op een sleutelbeen. Marquez draagt de gevolgen daarvan nog steeds. En als hij nog niet wijzer geworden is, mag je er van uitgaan dat Repsol Honda wel verstandig genoeg is om zijn goudhaantje voor zichzelf te behoeden. Samengevat: er is hoop, maar Honda én Marquez moeten erover waken dat die hoopt niet gelijkt op de hoop die een hond wel eens op de stoep achterlaat.

Lees ook: Waarom Mir de verdiende wereldkampioen werd