avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    27 jul 2022, 15:15    0   

Een tijdje geleden kondigde de legendarische, Russische motor-met-zijspanbouwer Ural aan dat het de Russische stad Irbit zou verlaten en een nieuwe productiehal zou oprichten in Kazachstan. De huidige oorlog in Oekraïne en bijbehorende sancties tegen Rusland hielden het bedrijf immers flink in de tang. Een verhuis die met succes werd afgerond, zo blijkt: het merk kondigde zopas aan dat de allereerste ‘Kazachse’ Ural in Petropavlovsk van de band is gerold.

Begin van een nieuw tijdperk

Petro-wat? We vergeven ’t u als die naam u niks zegt. Petropavlovsk is een vrij afgelegen stad in Kazachstan, vlakbij de Russische grens, die een pak voordelen biedt voor Ural. Zo spreken de meeste inwoners Russisch (en is het leeuwendeel Russisch van oorsprong), er is een sterke industrie aanwezig, én Ural heeft er toegang tot een belangrijke spoorlijn. En, misschien nog het belangrijkst van al, de locatie was meteen beschikbaar. Na maanden van verhuizen – en bijgevolg volledig stil liggende productie – rolde de eerste Ural op 23 juli van de assemblagelijn. Voor de liefhebbers: het betrof de Ural 2022 Gear Up in Garnet Red, die je hieronder kan zien.

De eerste nieuwe productierun doet vermoeden dat er binnenkort eindelijk opnieuw nieuwe Urals beschikbaar zullen zijn. Fingers crossed.