avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    18 nov 2020, 17:51    0   

GASGAS zet weer een stap voorwaarts en breidt het wereldwijde raceprogramma voor 2021 uit. Ze gaan voor het eerst wegracen!

Van off-road naar on-road

Van trial tot enduro en rally, tot MXGP en US Supercross en nu het internationale wegracen met Jorge Martinez en zijn Aspar Moto3™-team in het wereldkampioenschap 2021 FIM Moto3. Ze geven gas bij Gasgas. De structuur valt onder het Aspar-team van Jorge Martinez. Officiële teamrijders zijn Sergio Garcia en Izan Guevara

De toetreding tot de internationale wegraces zal een primeur zijn voor GASGAS –  een stap die volgens de Oostenrijkers hun motorsportreferenties nog verder zal onderstrepen en uitbreiden. Terwijl de productiemotoren in het teken van offroad staan, willen ze door te concurreren in Moto3 de bekendheid van GASGAS op wereldwijde schaal kunnen vergroten.

Dus waarom Moto3, waarom Aspar en waarom nu? Gasgas gelooft dat het nu het juiste moment is om de horizon te verbreden en zich op het asfalt te begeven. Moto3 heeft een jeugdige energie, die perfect past bij GASGAS en de samenwerking met het Aspar Team is perfect. Gasgas heeft een Spaanse afkomst, het is een succesvol Spaans team, dat Spaanse rijders wil laten strijden tegen de besten van de wereld. Het plaatje klopt.