avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    04 apr 2022, 18:22    0   

De Adventure Academy schiet dit jaar uit de startblokken met een eerste initiatie dag op 22 april. Wie zijn rijvaardigheden wil bijschaven in een uniek decor en met professionele lesgevers, omcirkelt de datum alvast in rood in de agenda.

Kijktechnieken en rechtstaan behoren tot de basisvaardigheden.

Adventure, geen enduro

De Adventure Academy laat je kennismaken met adventure en offroad motorrijden – maar blijft weg van endurotrainingen. Basistechnieken voor adventure rijden staan centraal. Dat wil zeggen dat je op het 13 hectare groot domein van Motor Park een volledige dag off road adventure training krijgt, met lessen en oefeningen in de voormiddag en een adventure tocht door de kempen en Limburg in de namiddag.

De balans zone leert je perfecte controle.

Op je eigen niveau

De lessen worden gegeven door professionele lesgevers met ervaring in het adventure rijden én in het opleiden van adventure rijders. Op het enorme domein zijn verschillende zones voorzien waarop basistechnieken als rechtstaan, bochten, remmen en hellingrijden geoefend worden. Naargelang het niveau van de groep en de onderlinge verschillen wordt er gediversifieerd en krijgt iedereen ook op eigen niveau nog oefening bij, ook op andere onderdelen. Zo beschikt het Motor Park over een balans zone, een hobbelzone, een grachten zone, enz…

Driftje leren? Moet kunnen!

Alles inclusief

De lessen worden gereden met eigen motoren en kosten 195 euro per persoon. Daarin zit naast de ganse dag les ook een lunch inbegrepen alsook de koffie bij aankomst en het drankje na de rit.

Er wordt zoveel mogelijk individueel gewerkt en daarom is de maximale grootte van de groep beperkt tot 8 deelnemers.

Het lesgedeelte wordt gevolgd door een adventure tour.

De dag ziet er als volgt uit

9u – 9u30: aankomst in MotorPark, Grote Heideweg in Balen, vlakbij de grens Antwerpen-Limburg

9u45: aanvang van de lessen met korte theoretische inleiding

10 u: aanvang praktische lessen met oefeningen

12u: Lunch

13u: Start begeleide Adventure rit met extra tips

15.30u: aankomst en einde van de Adventure Academy dag

Bekijk hier de website van de Adventure Academy

Meer info of reserveren via dit mail adres