avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    23 aug 2022, 15:53    0   

Enkele maanden geleden wisten we u al te vertellen dat er een Royal Enfield Himalayan 450 aan zat te komen. Althans, dat gerucht deed de ronde. Maar een videootje dat Royal Enfield op zijn officiĆ«le Instagram-pagina plaatste, lijkt dat rumoer nu te bekrachtigen. Behalve de heuglijke bevestiging, leren we weinig meer uit de bewegende beelden. Behalve dan dat RE voor een ledkoplamp kiest op z’n nieuwe Himalayan…

Speculatie troef

Royal Enfield houdt zelf de lippen stijf op elkaar qua specs en verdere info, maar er circuleert op het wereldwijde web wel behoorlijk geroddel over de geteasede nieuwkomer. De 2023-versie van de Himalayan zou – zoals eerder – aangedreven worden door een vloeistofgekoelde monocilinder. Uit z’n 450 cc’s zou die versie 40 pk en 45 Nm weten te puren – een flinke hap meer dan de 24,3 pk en 32 Nm die de huidige 411cc-versie presteert.

Op eerdere spyshots oogde het zadel langer, vlakker en breder, kregen we een UPSD-vork te zien in plaats van de huidige telescoopvork. De 21/17-duimswielen blijven op post, zo lijkt het. En als er al iets verandert aan de monoshock achteraan, dan zal het op het eerste zicht vooral een interne make-over betreffen. Verwachte andere updates zijn opgewaardeerde elektronica, ride-by-wire, een slipperkoppeling en een moderner dashboard. Uiteraard blijven we met twee woorden spreken – we zijn al lang blij dat we ‘m binnenkort (?) in vol ornaat te zien krijgen.

Het aftellen naar de motorbeurzen in het najaar wordt steeds spannender!