avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    20 jan 2023, 15:07    0   


Voor modeljaar 2023 brengt CFMoto een aanvulling op z’n neo-retrogamma in de vorm van de 700 CL-X Adventure. Zoals de naam al aangeeft, is het een retro-gestylede scrambler die dankzij z’n lange veerwegen en het ruwe profiel van z’n Pirelli’s ook een meug naar lichte offroad laat zien. Onderhuids is hij gebaseerd op hetzelfde platform als z’n 700 CL-X-broertjes.

Offroadbroertje

De 700 CL-X Adventure wordt net als z’n platformgenoten aangedreven door een vloeistofgekoelde 693cc paralleltwin die 73 pk presteert, en een koppel genereert van 68 Nm. De Brembo’s van de Sport-versie ruimen plaats voor iets minder doortastend bijtende – offroad, weet u nog? – J.Juans met tweekanaals ABS.

Voorts zorgen het hoge windscherm, stuur en voorspatbord voor een retro offroad-look. Al moeten we dat allemaal wel met een korreltje zout nemen als we de rest van de specs bekijken: met 13 liter benzine aan boord weegt de CL-X Adventure immers 203 kg… Niks onoverkomelijk – de Ténéré bokst in een gelijkaardige gewichtsklasse – maar wij vermoeden dat je toch vooral een occasioneel gravelwegje dan echte endurotrails moet ambiëren aan boord van deze knaap.

Prijs en beschikbaarheid

CFMoto Benelux maakt nog geen prijs bekend van de CL-X 700 Adventure, maar te verwachten valt dat er enkele honderden euro’s bovenop de prijs van de Heritage (7.299 euro in België) zullen komen. Naar verluidt zou deze nieuwkomer nog in de eerste helft van 2023 bij de dealers moeten staan.