avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    19 apr 2022, 17:23    0   

De ontwikkeling van de Ducati V21L, de eerste elektrische motorfiets uit Bologna, vordert gestaag. Natuurlijk is het gros van het werk op de achtergrond en buiten het zicht van het publiek gedaan. Maar nu lichten de Italianen een tipje van de sluier.

Er werden onlangs immers tests uitgevoerd op verschillende racecircuits om gegevens te verzamelen, de voortgang van de ontwikkeling te controleren en de richting voor verdere ontwikkeling te bepalen.

Voor de meest recente test werd niet Michele Pirro, maar voormalig Ducati GP-rijder Alex De Angelis opgetrommeld als testrijder van dienst. In de video kun je hem het elektrische prototype zien testen, op het circuit van Vallelunga in Italië. De Angelis’ feedback heeft een niet te onderschatten invloed op de ontwikkeling.

Het begin van het elektrische tijdperk

Voor Ducati is het project de start van z’n elektrische tijdperk. Dit is naar eigen zeggen een belangrijke stap in de geschiedenis van het bedrijf. Natuurlijk zal de motor nog verder worden ontwikkeld, want er is nog tijd tot de start van de MotoE in 2023. Over enkele maanden zal het merk communiceren over de voortgang van het project.

Roberto Canè, Ducati eMobility Director zegt daarover: “Sinds we voor het eerst met het Ducati MotoE prototype naar het circuit zijn gegaan, is het ontwikkelingswerk nooit gestopt. Het harde werk van het hele team werpt zijn vruchten af met de voortdurende vooruitgang, wat ons zeer gelukkig maakt. In slechts vier maanden tijd heeft ons prototype positieve feedback opgeleverd op enkele van de belangrijkste Italiaanse circuits. Er is nog veel werk voor de boeg, maar de richting zit zeer zeker goed.” Wij kijken alvast uit naar de – eh – perstest.