avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    22 feb 2022, 17:04    0   

Zoals jullie inmiddels weten, ondergaat het legendarische Circuit Spa-Francorchamps momenteel een flinke facelift. Die is overigens niet enkel op autoracerij gericht, maar blijft ook de motoren indachtig. De upgrades moeten in totaal ruim 80 miljoen euro kosten en zullen over 10 jaar gespreid worden. Maar de werken zijn inmiddels volop aan de gang. En gelukkig maar: de bedoeling is om in juni 2022 de EWC 24u Spa Motos te organiseren – wat de deadline intussen op minder dan vier maanden legt.

In een eerste fase komt er een uitbreiding van de uitloopzones en grindbakken in vijf bochten. Zo worden La Source, Raidillon, Blanchimont, Les Combes en Stavelot onder handen genomen. Vervolgens krijgen de oude tribunes een make-over en komt er zelfs een volledig nieuwe tribune komen recht tegenover de Raidillon. Vanop die zitjes zullen 4.600 toeschouwers een spectaculair zicht voorgeschoteld krijgen, dat strekt tot aan La Source. In totaal mikt het circuit zelfs op dertienduizend nieuwe zitplaatsen. Dat is een verdubbeling van de huidige capaciteit.

Hoever de werken momenteel staan, krijg je te zien in onderstaande overzichtsvideo, met uitleg van Technisch Directeur Elisabeth Guillaume!