avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    20 jun 2023, 13:46    0   

Spektakel met de grote ‘S’. Dat is een quasi-garantie als het EWC-circus z’n jaarlijkse passage maakt op het circuit van Spa-Francorchamps. Ook de 24H Spa EWC Motos van 2023 ontgoochelde allerminst. Dit keer leverde het YART-team bestaande uit Niccolo Canepa, Marvin Fritz en Karel Hanika een foutloze prestatie, terwijl de rivalen stuk voor stuk problemen hadden.

Niccolo Canepa in actie aan de andere kant van de lens

Een verdiende overwinning

Zo moest het Yoshimura SERT Motul-team eerst een stop-and-go nemen, waarna het ’s ochtends lange tijd in de box stopte om een waterlek te repareren. Het F.C.C TSR Honda France team, winnaars van de eerste ronde in Le Mans, moest dan weer het uitlaatsysteem vervangen. Die tegenslag kostte Mike Di Meglio, Josh Hook en Alan Techer misschien wel de overwinning. Het BMW Motorrad World Endurance Team pakte dan weer de derde stek na pech met de safetycars bij de start van de race.

Het YART-team bleef gespaard en klokte erg strakke rondetijden, waardoor het z’n eerste overwinning in een 24-uursrace liet noteren sinds de 24 Heures Motos van 2009.

Onboard: knalwerk van Canepa

Wie afgelopen weekend niet kon kijken, en wel eens vanuit het zadel wil meemaken hoe het er aan EWC-snelheden aan toegaat op Spa-Francorchamps, zit gebakken met onderstaande video. Niccolo Canepa nam immers een cameraatje mee aan boord van de Yamaha tijdens de wedstrijd, waarmee hij deze beelden wist te schieten. De snelheid waarmee hij de Raidillon, Bruxelles, en Blanchimont aanvalt en de concurrentie vervolgens oppeuzelt, is van een andere wereld. Zet je schrap, en geniet!