avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    05 apr 2022, 14:32    0   

Met de indrukwekkende verbouwwerken op Spa-Francorchamps zou een mens het al even vergeten. Maar ook op Oostenrijkse Red Bull Ring waren circuitbouwers druk in de weer. Zo is de oplopende passage van het circuit herbouwd en voorzien van twee nieuwe bochten. Die zijn overigens enkel voor motorraces voorzien. Op zondag 21 augustus kunnen de MotoGP-rijders de chicane voor ’t eerst testen tijdens de GP van Oostenrijk.

De verbouwingswerkzaamheden van de nieuwe chicane in bocht 2 zijn al in november 2021 begonnen en zijn nu voltooid. Racebaanontwerper Hermann Tilke heeft twee 90°-bochten ontworpen die heel wat vaardigheid van de coureurs zullen vergen. Tegelijk zullen ze het circuit ook een stuk veiliger moeten maken.

De twee bochten dienen echter alleen voor motorraces. Voor autoraces zoals de Formule 1 zal de oude lay-out gehandhaafd blijven. Aanleiding voor de reconstructiewerkzaamheden was het ongeval van Johann Zarco en Franco Morbidelli in 2020, waarbij Valentino Rossi en Maverick Vinales bijna door de weggekatapulteerde motoren werden geraakt.

Dat daar meer bij komt kijken dan even snel-snel een strookje asfalt aanstampen, kan je zien in de indrukwekkende timelapse hieronder. Veel kijkplezier!