avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    09 feb 2023, 16:35    0   

Nu de rijmplekken stilaan plaats ruimen voor sneeuwklokjes, en er al wat voorzichtige knoppen aan de bomen prijken, lijkt ook het motorseizoen er op kousenvoeten aan te komen. Heerlijk nieuws voor elke motorrijder, niet in het minst zij die de bevroren onverharde wegen opnieuw tot modder en gravel zien verworden. Wie komende lente voor ’t eerst met z’n allroad naast het asfalt wil rijden, zal baat hebben bij onderstaande videotutorial van Youtuber en filmmaker Adam Riemann. Hij heeft vijf onmisbare tips in petto voor TET-rijders in spe.

Veiliger en leuker

Op z’n Yamaha Ténéré 700 toont Riemann je in een tiental minuutjes een reeks oefeningen om offroad beter te kunnen remmen, insturen, keren op een smalle strook, zowel zittend als staand te rijden én ook de nodige obstakels te overwinnen. De absolute basics, die je eerste allroadrit niet enkel een pak veiliger laten verlopen, maar ook zo veel leuker maken.

Kijk, leer en probeer!

Motonomad

Als de naam Adam Riemann je niks zegt, gaan we je heus niet overgieten met pek om je vervolgens door een kippenren te jagen. Maar het had wel gekund. De Australiër is immers allerminst aan z’n proefstuk toe: de voormalige racer en motorjournalist/cameraman blikte eerder al video’s in voor de Adventure-modellen van KTM én is met zijn bedrijfje Motology Films verantwoordelijk voor de Motonomad-reeks.

Daarin ploegt Riemann samen met zijn kompanen 7.000 kilometer van Mattighofen (niet toevallig) naar Egypte dwars door de Sinaï-woestijn, bolt hij met de motor over het Siberische Altaï-gebergte en dwars door Mongolië, en haspelen ze een oude Dakar-route af in de Chileense Atacama-woestijn. Absolute pareltjes omwille van de omgeving – maar minstens even hard de moeite om Riemanns motortechniek en -beheersing te monsteren. We geven het maar mee.