avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    12 jan 2023, 17:25    0   

Wat is er nu leuker dan de regen tegen de juiste kant van ’t raam horen tikken, een dampende pot koffie voor je neus zetten, de radio iets harder draaien en de tijd nemen om aan een winterprojectje te sleutelen? Wel, we hebben misschien wel een suggestie…

Stel je voor dat je al ’t voorgaande kan doen zónder je handen vuil te maken en jezelf een halve lumbago te heffen. Of zonder je hoofd tegen de muur te slaan, op het moment dat je merkt dat je het naaldlager van je zuigerpen bent vergeten te monteren, en je blok alweer in het kader hangt. Welaan, dan kijk je toch gewoon naar iemand die ’t voor jou doet?

Het magnifieke Youtube-kanaal Live With Creativity toont in onderstaande video hoe je een Honda S110 uit 1979 tot in de puntjes restaureert. Ook al heeft ’t motortje de afgelopen vijftig jaar niet al te veel liefde gekregen. Zelden een rustgevender video bekeken. Geen uitleg, geen muziek, geen oeverloos geëmmer over technieken. Gewoon het geratel van gesleutel en de hele restauratie in 4K op je beeldscherm. Halleluja.

Geniet ervan!