avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    05 jan 2022, 15:58    0   

Vorige week zat hij nog voor onze microfoon om vol vuur over zijn tweede Dakar-deelname voor To Walk Again te vertellen. Maar na drie etappes in de Dakar Rally 2022 zit het verhaal er helaas al op voor Walter Roelants (61). Tijdens de vierde special kwam hij zwaar ten val, en blesseerde hij zich aan de rug. Gelukkig kon een bezorgde Mathieu Liebaert – onze Belgische rookie in de Dakar Rally – bij de Husqvarna-rijder blijven wachten tot de helikopter aankwam die de onfortuinlijke Roelants zou evacueren naar het ziekenhuis. Voorlopig blijft het wachten op een diagnose.

Walter in actie tijdens de derde etappe

Ondanks een aanslepende pijn in de knie was Roelants in de 465 km lange etappe van vandaag uitermate sterk uit de startblokken gekomen. Hij vertrok als 81e motor op de grid, maar haalde nog flink wat tegenstanders in: na 200 kilometer passeerde hij het checkpoint als 62e. Maar toen moet het foutgelopen zijn.

Via de facebookpagina van Walter laat zoon Axel het volgende weten: “Onze pa is vandaag ten val gekomen in stage 4 en is per helikopter geĆ«vacueerd uit de proef, en van daar per vliegtuig en ambulance naar het militair hospitaal gebracht. Scans en verder onderzoek moet uitwijzen wat de schade is. Ik sprak hem net en volgens hem zou het allemaal ok zijn.” Hij sluit af door te stellen dat hij samen met de teammanager naar het ziekenhuis zal trekken voor verdere info.

“Mijn motorhart doet meer pijn dan mijn rug”, zou Walter – die de Dakar Rally naar alle waarschijnlijkheid moet staken – zelf nog meegegeven hebben. Het voltallige MotorNieuws-team wenst Walter alvast veel beterschap – we duimen dat het verdict mag meevallen! Sterkte!