avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    25 feb 2022, 16:08    0   

Ok, vanaf morgen voorspelt het KMI lekker motorweer, maar wij houden graag een slag om de arm als ’t op meteorologie aankomt. Vandaar dat we niet enkel de lader opnieuw aankoppelen, maar ook alvast een Vespa 125 bestellen. Een 18+-setje van Lego, welteverstaan. De Deense blokkenspecialist heeft immers in samenwerking met Piaggio een bouwdoos (nummer 10298) aangekondigd, die vanaf 1 maart op de markt komt.

De kit bestaat uit 1.106 onderdelen in totaal en bevat een aantal leuke (verborgen) details die dit ontwerp echt naar het volgende niveau tillen. De iconische hemelsblauwe kleur van deze vintage Vespa bijvoorbeeld, die niet enkel een knap ogende tint is, maar is ook een zeldzaamheid in Lego-land. Wat ervoor moet zorgen dat niet enkel Italiƫ-fanaten of motorliefhebbers als een blok vallen voor deze bouwdoos, maar ook de rasechte blokkenbouwers.

Maar de kleur kunnen we amper een ‘verborgen’ detail noemen. De volgende snufjes zijn dat wel: de Lego Technic stuurpen reikt vanaf het stuur door het frame en kan het voorwiel van links naar rechts laten draaien. Maar ook de ‘rechterbil’ – zeg maar de motorkap – van deze Vespa kan eraf, waarna je een een Lego-versie van de Vespamotor te zien krijgt. Ook de middenbok is een werkend exemplaar, van het in- en uitklappen tot het bieden van steun aan je bouwmodel.

Op de motorkap zit ook een beweegbare kickstarter bevestigd, en op de neus zit het kenmerkende reservewiel. Maar Lego en Piaggio hebben ook aan de echte kenners gedacht, middels een knipoog op de nummerplaat: daarop kan je de datum 23 april 1946 aflezen, de datum waarop Piaggio het eerste patent voor de Vespa poneerde. Zo, punten bij voor al spelend leren!

Het enige wat nog tussen jezelf en de bestelknop staat, is de prijs van 99,99 euro. Voor die centen koop je een Vespa 125 van 13,5 cm lang en 8,5 cm hoog. Waar wacht je nog op?