avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    01 apr 2022, 11:10    0   

Nee, we weten het, ’t is eens niet op twee wielen te doen. Maar voor wie zichzelf een petrolhead noemt, én een meug heeft voor de betere rock ’n roll, hebben we een leuke weekendactiviteit in petto. Zeker nu de sneeuw een witwollige laag over uw motorplannen heeft gedrapeerd. Concullega Pieter Ryckaert – hoofdredacteur van Motorrijder – schreef vorig jaar het geweldige boek “Garage Rock”, over de triviale rol van de auto in de muziekgeschiedenis. En vanaf vandaag loopt er in het Brusselse Autoworld ook een bijbehorende expo.

Pieter Ryckaert in de roemruchte roze Cadillac. (foto: Joost Vijverman)

Er worden niet enkel iconische auto’s op de podia voorgesteld, maar ook doorheen het museum loopt een parcours langsheen modellen die een voetnoot zijn in de muziekgeschiedenis. In het museum zullen bij een 20-tal auto’s uit de vaste collectie, speciale infobordjes worden geplaatst met de anekdote en een QR-code, waarmee de bezoekers de bijpassende muziek kunnen beluisteren. 

Daarnaast zullen de tijdelijke expositie-podia van het museum worden aangevuld met verschillende wagens die op één of andere manier een speciale link hebben met de Rock ’n Roll-geschiedenis. Met o.a. bovenstaande roze Cadillac, een Oldsmobile Rocket 88, een BMW 507, een Lamborghini Miura, een De Tomaso Pantera,… Kortom, ga dat zien!

Info en tickets

Wil je een kijkje nemen, dan kan dat tussen 1 april en 26 juni 2022. Dagtickets (voor het volledige museum, inclusief de expo) kosten tussen de 6 (kinderen) en 13 euro (volwassenen zonder korting) en boek je hier.