avatar MotornieuwsMotornieuws    17 jun 2021, 15:11    0   

Het record stond 17 jaar lang op 89 meter tot… Rohitesh Upadhyay, een freestyle rijder uit Udaipur, Rajasthan, India, het voor elkaar kreeg: 567 meter! Hoe dan?

Geeft-ie gas op afstand of heeft-ie het gas vastgezet? En de 9:38-lange video van Guinness World Record helpt ook niet echt aangezien Rohitesh’s prestatie slechts duurt van 0:15 tot 0:27. Maar dat blijkt niet helemaal slecht te zijn. Er zijn opnames die nog korter duren, zoals een vrouw die ’s werelds snelste tijd om een Capri Sun te drinken verbreekt, of die Canadese die meeste Jenga-blokken bovenop één Jenga-blok weet te stapelen. Of een golfbal die wordt opgevangen door een rijdende BMW-cabrio. Het komt allemaal voorbij in een drie minuten durende video. Best grappig.

Aartsmoeilijk

Tussen al het ontmoedigende nieuws over corona, nu toch ook een positief bericht uit het grootste schiereiland ter wereld. Rohitesh Upadhyay, een jonge Sportbike Freestyle-rijder uit Udaipur, Rajasthan in India is ingeschreven in het Guinness World Book of Records met de titel van Longest No Hands Motorcycle Wheelie. Deze verbazingwekkende prestatie werd al gerealiseerd aan het einde van 2019. De aanvaarding van het record vond twee weken geleden plaats. Reken maar dat jet feest was in Udaipur.

De truc van Rohitesh Upadhyay wordt beschouwd als een van de moeilijkste trucs onder de verschillende soorten wheelies. Hoewel de naam enigszins voor zichzelf spreekt, moest de rijder het voorwiel van de motorfiets optillen en moest hij zijn beide handen tegelijkertijd loslaten. Hij moest dezelfde houding aanhouden vanaf een startlijn tot een zo groot mogelijke afstand. Verbazingwekkend is dat dit record eerder op 89 meter stond totdat Rohitesh erin slaagde 567 meter te halen, wat bijna zes keer de oorspronkelijke afstand is! Je begrijpt dan ook hoe moeilijk het nieuwe record is, anders had het nooit 17 jaar standgehouden.

Bekijk hier de vermelding in het Guiness Book of World Records