avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    12 aug 2022, 13:21    0   

Er roert wat in Borgo Panigale. Eerder deze week verschenen er patentaanvragen voor een Monster SP, en nu doet het gerucht de ronde dat er ook een Diavel V4 zit aan te komen. Die zou uiterlijk identiek zijn aan de 1260, maar dan aangedreven door Ducati’s V4-blok. Dat blok wordt waarschijnlijk de Granturismo-versie die al op de Multistrada V4 is gemonteerd.

Superdiavel

De komst van die Diavel V4 zou alvast perfect in lijn liggen met de huidige trends van Ducati, die geleidelijk al haar familieleden uitrust met de V4. De Diavel is immers gebouwd om een gespierde bonk te zijn, en de lichaamsbouw en de banden lenen zich perfect voor een roodlichtspurtje. Jazeker, de sterren staan gunstig voor de komst van een gloednieuwe SuperDiavel.

Speculeren

Het is vrijwel zeker dat het de Granturismo-versie van het blok wordt, de versie die debuteerde op de Multistrada V4. Voorlopig moeten we het echter doen met deze geruchten en veel speculaties. De Ducati World Premières, die zoals eerder gemeld begin september van start gaan, naderen snel. Dus lang zullen we niet moeten wachten op het antwoord op al onze vragen…