avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    22 jun 2023, 16:35    0   

Indian Motorcycle heeft zojuist de identiteit van de gelukkige winnaar van de FTR Loeb bekendgemaakt. Helaas voor wie nu thuis op het puntje van z’n stoel zit: de winnaar is Martin W. uit Toulouse. De Fransman werd willekeurig gekozen uit 20 landen. Meer dan 9.000 mensen schreven zich in en maakten een proefrit op een Indian FTR om mee te kunnen doen aan de loting – waaronder tientallen onder jullie tijdens het Belgian Bike Weekend!

De gelukkige winnaar kon het nieuws amper geloven. “De dag dat ik het telefoontje kreeg dat ik de Loeb FTR had gewonnen, kon ik het niet geloven,” legt Martin uit. “Ik dacht dat ik het niet kon zijn, maar het was wel zo. Blijkbaar heb ik de juiste keuze gemaakt door mijn FTR-testrit te boeken op die zaterdagochtend. Als autosportliefhebber pur sang, kan ik niet geloven dat Sébastien Loeb en ik op dezelfde motor gaan rijden. Hij is een gerenommeerde coureur die ik bewonder en die ik gedurende zijn hele carrière gepassioneerd heb gevolgd. Ik heb echt genoten van het rijden op de motor tijdens de test. Ik kijk er nu naar uit om de FTR Loeb te zien tijdens Wheels and Waves 2023 in Biarritz.”

Twee stuks

Sébastien Loeb en Tank Machine hebben de FTR Loeb samen ontworpen. Hun doel was om een unieke interpretatie van de Amerikaanse V-twin te creëren. De motor is ook een eerbetoon aan Sébastien Loeb’s negen titels in het wereldkampioenschap rally en zijn passie voor motoren. Van World Rally tot World Touring Cars, van Pikes Peak tot de Dakar Rally, van Rallycross tot Xtreme E en nog veel meer, de uitzonderlijke carrière van Sébastien Loeb heeft zijn inmiddels legendarische talent in een groot aantal disciplines bevestigd en daarbij records gevestigd. Wat minder bekend is, is dat Sébastien Loeb zijn passie voor motorsport ontdekte tijdens regionale bromfietsevenementen. Daarna probeerde hij motorraces uit op het circuit en in enduro.

Er zijn twee exemplaren van de FTR Loeb gebouwd. De eerste is al afgeleverd aan de WRC-legende en staat in zijn prijzenkast. Martin gaat nu als VIP naar Wheels & Waves in Biarrit in juni. Daar zal hij het Indian Motorcycle en Tank Machine team ontmoeten om de tweede FTR Loeb in ontvangst te nemen!